Jeannie Bouwen van mandenmakerij De Ratelaar geeft op zondag 15 januari twee workshops vlechten met wilgentakken in het Rivierenhof. Maak samen met Jeannie een spiraal, bloem of mezenbollenhanger met jonge wilgentenen uit het Rivierenhof. Zowel volwassenen als kinderen kunnen deelnemen aan deze gratis workshop. Kinderen jonger dan 10 kunnen enkel meedoen onder begeleiding van een volwassene. Inschrijven via T 03 360 52 18 is wel verplicht. Wie deelneemt, zal merken dat het aangenaam vlechten is met de zachte, soepele wilgentenen.
In Provinciaal Groendomein Rivierenhof groeien veel knotwilgen. Deze bomen halen veel water uit de bodem en zijn dus ideaal om op erg natte plaatsen de grond droger te maken. Ze zijn ook een ideale schuilplaats voor steenuilen en andere dieren. De wilgen worden om de 2 jaar volgens de traditionele methode geknot. Met de buigzame, afgeknipte jonge wilgentenen kan je creatief aan de slag.
In 2016 hielpen vrijwilligers mee wilgen knotten en bouwden ze op de kinderboerderij mee aan grote speelhutten van wilgentakken. Op zondag 15 januari 2017 staat het fijnere vlechtwerk op het programma.
Wanneer:
Zondag 15 januari van 10 tot 12 uur OF van 13 tot 15 uur

Waar:
Kinderboerderij Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Parkweg z.n. (omgeving rozentuin), Deurne

Deelnameprijs:
gratis, inschrijven verplicht
Website:
www.deratelaar.be
www.provincieantwerpen.be > Rivierenhof

Meer info:
T 03 360 52 18