Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch deelt in Het Ovenkookboek maar liefst meer dan 200 recepten om in de oven te bereiden. Niet enkel klassieke ovenschotels komen hier aan bod, maar ook allerlei creatieve manieren om je oven te gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat je voor het bereiden van deze vissoep met pastis je ook je oven kan gebruiken? Uitgeverij Lannoo – €55,00.

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

4
peterseliestengels
enkele blaadjes
rode basilicum
1
goudbrasemfilet
1
zeetongfilet
1
pladijsfilets
330 g
vongole, gespoeld en schoongemaakt
800 g
mosselen, schoongemaakt
1,4 l
witte wijn
1 dl
pastis

peper en zout
140 g
tomatenpuree
3
visgraten van vissen, goed gespoeld
2 blaadjes
laurier
4 takjes
tijm
2 teentje
knoflook
1
ui
1 stengel
prei
3 stengel
selderij
1
venkel
3
wortels
4 el
olijfolie

BEREIDING

Voor de visfumet:
Maak de wortels, venkel, selderij en preistengel schoon en hak alle groenten grof. Pel de ui en snijd ook deze in grove stukken. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. 
Sauteer de visgraten in de olijfolie in een grote kookpot en voeg de grof gesneden groenten toe. Voeg de knoflook, tijm, laurier, peterseliestengels en tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Blus met de pastis, de witte wijn en het water. Laat 25 min doorkoken. Giet de fumet af door een zeefdoek. 

Voor de soep:
Snijd de pladijsfilet, zeetongfilet en goudbrasemfilet in stukken. 
Zet de fumet op een zacht vuurtje en voeg de schaaldieren en de vis toe. Pocheer tot alles gaar is. Garneer de soep met basilicumblaadjes.

Foto: www.ambiance.be