Hoe kun je het jaar beter inzetten dan met een wintersportvakantie in de lente? Vanaf 20 maart gaat de Skilente weer van start in de Franse skigebieden. Een stralende zon, leuke ideeën voor 2019, fiestas …  Tijd voor een klein overzicht dat je zal doen trappelen van ongeduld.
Reden nr. 1: ideale weersomstandigheden
“here comes the sun, doo doo doo doo  …”. Je begint het al zachtjes mee te neuriën. De bergen zijn nu eenmaal nog mooier als de zon schijnt, toch? Als je in de lente naar de bergen trekt, kun je niet alleen lekker in je trui skiën, je kunt dan ook langer van de besneeuwde toppen genieten dan tijdens de donkere wintermaanden, want de dagen worden stilletjesaan weer langer … net zoals de openingsuren van de pistes! Zuig je longen dus vol frisse berglucht terwijl je door de prachtige natuur van de toppen slalomt.
Reden nr. 2: het is de ideale periode voor beginnende skiërs
We gaan er niet om liegen: zodra je met twee benen op de piste staat, kan skiën best eng zijn voor een beginner. In de lente kun je echter opgelucht ademhalen. De sneeuw is iets zachter en de pistes zijn minder druk. Zelfs de grootste twijfelaars wagen zich nu aan de afdaling dankzij het originele aanbod van Frankrijk! Verschillende skigebieden, zoals Val d’Isère, Les Gets, Les Menuires, Chamrousse, La Bresse, Peyragudes, Le Lioran en nog vele andere, rollen nu de rode loper uit voor beginnende skiërs. Vanaf 20 maart 2019 krijg je bij de aanschaf van een beginnerspakket voor volwassenen (skipas, groepslessen en materiaalverhuur) een beginnerspakket voor volwassenen of kinderen gratis.
Reden nr. 3: … kinderen inbegrepen!
Goed nieuws voor wie een eerder beperkt budget heeft : ook de prijs-kwaliteitverhouding staat op scherp. Kinderen tot 12 of 13 jaar kunnen gratis skiën in onder andere Orcières, Saint-François Longchamp, La Rosière, Praz de Lys, Sommand, Valmorel, La Plagne, Les Arcs en Valloire!  Alle info over de aanbiedingen van de verschillende skigebieden, van de skipas tot het materiaalverhuur en zelfs het verblijf,  vind je terug op de website www.nl.france-montagnes.com/
Reden nr. 4: maak van de gelegenheid gebruik om andere sportieve uitdagingen aan te gaan
Zoals bijvoorbeeld ‘toerskiën’, een sport die sinds een aantal jaar in de lift zit. Waarom? Omdat in de lente de natuur stralender dan ooit is, de sneeuw nog niet gesmolten is en de routes makkelijk te volgen zijn. Met vrienden of familie, een zeker niveau qua skiën is altijd een vereiste. Voor de meest voorzichtige skiërs staan dan ook monitoren klaar die je met plezier zullen begeleiden! Een andere, zeer ontspannen sport: ski-joëring. Laat je voorttrekken door paarden, terwijl je van het zicht op de steile bergen geniet. En nog een laatste sport die we heel leuk vinden: Yooner. Dit sneeuwkarretje lijkt op een combinatie van een slee met ski’s en is de ideale avondactiviteit na een dag op de latten. 20 cm boven de sneeuw, comfortabel op een schokdemper en een enkele skilat beleef je gegarandeerd plezier aan je besneeuwde afdaling.
Reden nr. 5: de skigebieden gooien de benen los
In het koninkrijk van de lenteskiërs schijnt de zon een beetje feller, zijn de ochtendsessies iets intenser en de namiddagen een absoluut feest. Een van de evenementen  waar we dit jaar vooral naar uitkijken, is het bekende festival Rock the Pistes van 17 tot 23 maart in het gebied Portes du Soleil. Het Festi Val Tho (grootste electrofestival in de Alpen) zal van 17 tot 29 maart plaatsvinden in Val Thorens. In Tignes kun je je tijdens Live in Tignes du Francofolies helemaal laten gaan op het verleidelijke ritme van Juliette Armanet of de meeslepende band Shaka Ponk. Om in schoonheid af te sluiten, genieten we dit jaar in Valmorel van het E-wax Festival, een nieuw concept waar verschillende muziekstijlen de revue passeren. Alle informatie vind je op de website van France Montagnes.
Foto’s: © Crédit photo
SCALP
La Folie Douce de Val d’Isère
T. Hitte Klip

Info: www.francenews.be