Vroeger ging het binnenhalen van de nieuwe oogst steevast gepaard met een groot feest. Een nieuwe oogst betekende immers eten, en eten betekende leven. We houden de traditie graag levend. Met een oogstfeest in de tuin van het Gezellemuseum willen we met jou de band met de natuur opnieuw aanhalen.

De Gezellen leiden je rond in de tuin en tonen fier hun oogst. Ze inspireren je zo graag om zelf aan de slag te gaan in jouw (stads)tuin. Peter Vandermeersch van de Vegetarische Kookschool De Zonnekeuken maakt samen met jou een heerlijke soep met groenten uit de tuin. Terwijl de soep opwarmt, introduceert Heidi Demeyer van de Gezellen je in de techniek van het wilgenvlechten.
Een activiteit voor het hele gezin.

14.00 tot 16.00 uur
Reserveren verplicht (voor 21/08/2019)
€ 8 per deelnemer (ook volwassenen)
€ 5 voor het tweede kind van hetzelfde gezin

Op deze locatie draait alles om Guido Gezelle (1830-1899), een belangrijke dichter en taalwetenschapper uit het Nederlandse taalgebied. Zijn persoonlijkheid en werk komen tot leven in de vele handschriften, foto’s en boeken. Je vindt er ook zijn schrijftafel, zijn reiskoffertje en rozenkrans. Gezelle werd in dit huis geboren en bracht er zijn jeugd door. De woning zelf dateert al van de 16e eeuw.
Gezelle was als schrijver veelzijdig en schuwde het experiment niet. Hij schreef vooral poëzie, maar ook proza, artikels voor tijdschriften en politieke polemieken. Vijf thema’s belichten zijn werk: natuur, religie, vriendschap, taal- en volkskunde, traditie en vernieuwing.

Jan Fabre in een oase van rust en groen
Bezoek ook de schaduwrijke tuin met biologische moestuin, een ode aan de natuur die Gezelle zo inspireerde. Een oase van groen en rust in een authentieke Brugse buurt. Aan de ingang van het museum geeft ‘De man die vuur geeft’ van Jan Fabre het vuur van de poëzie door aan iedere bezoeker.

Rolweg 64, 8000 Brugge.

Foto’s: www.museabrugge.be