Vandaag, 1 april, heropende de vernieuwde buurtfietsenstalling in de Wolfstraat. De afgesloten inpandige fietsenstalling biedt plaats aan 140 gewone fietsen en 10 bakfietsen.
 
Op 3 december startte de renovatie van de buurtfietsenstalling in de Wolfstraat. Het gebouw werd tot de betonnen structuur gestript en de 2 niveaus werden verbonden met een nieuwe trap. De trap is uitgerust met fietsgoten en een gemotoriseerde transportband. Daarnaast is er een nieuwe ingang en zijn de niveauverschillen op de gelijkvloerse verdieping weggewerkt.
Om de abonnees van de buurtfietsenstalling nog meer te ondersteunen, werd ook in een locker om batterijen voor een elektrische fiets op te laden en een fietsherstelpaal voorzien. Dat laatste is een paal waar je je fiets in de hoogte aan kan hangen om bijvoorbeeld een lekke band te herstellen. Tot slot werd ook de gevel gerenoveerd waardoor het uitzicht van het hoekpand erop vooruit gaat.
 
Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Parkeeroverlast van fietsen is een vaak gehoorde klacht. Door een netwerk van buurtstallingen uit te bouwen, zorgt we voor oplossingen. Ik zal als buurtbewoner trouwens zelf gebruikmaken van deze stalling.”
 
De huurders – vóór de verbouwing – zijn gecontacteerd en krijgen automatisch een plaats toegekend. De overige plaatsen worden opgevuld met personen die op de wachtlijst staan. Een maandabonnement kost 5,58 euro per fiets of 11,14 euro per bakfiets – net als in alle andere buurtfietsenstallingen.
Wie een plaats wil huren, doet een aanvraag via buurtparkeren@antwerpen.be of op het nummer 03 338 21 85. De aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.
 
Buurtfietsenstallingen
De buurtfietsenstallingen zijn inpandige fietsstallingen of fietstrommels op straat, bedoeld voor Antwerpenaars die thuis geen garage of berging hebben waar ze hun fietsen kunnen stallen. Buurtparkeren Antwerpen beheert ondertussen 844 fietsstaanplaatsen verdeeld over 18 buurtfietsenstallingen en 25 fietstrommels, waarvan meer dan 73% verhuurd is.
 
Wie geschikte ruimtes kent voor nieuwe buurtfietsenstallingen of buurparkings, kan dat altijd doorgeven via buurtparkeren@antwerpen.be.
Alle informatie over buurtfietsenstallingen staat op www.antwerpen.be.

Foto: Elisabeth Verwaest / www.antwerpen.be