Vanaf 8 december kan je vanuit het centrum naar het Eilandje of helemaal naar het noorden van Antwerpen. Om dit te realiseren dopen we een nieuwe tramlijn 1 en passen we tramlijnen 8 en 24 aan.
Eén nieuwe en twee aangepaste tramlijnen
Tramlijn 1 (P+R Luchtbal – Bolivarplaats – Zuidstation) is nieuw en verbindt het noorden met het zuiden van de stad.
Tramlijn 8 (P+R Wommelgem – Astrid) krijgt een aangepaste route. De eindhalte is niet meer Antwerpen – Zuid, maar premetrostation Astrid.
Tramlijn 24 (Silsburg – Havenhuis) blijft tussen Silsburg en de Rooseveltplaats haar vertrouwde traject volgen, maar in plaats van richting Melkmarkt gaat het voortaan via de Italiëlei, Noorderplaats en Cadixwijk naar het Havenhuis.
Overdag heb je elke 10 minuten een tram, in de spits zelfs nog vaker.

Opera is opnieuw een belangrijk overstappunt
Na de grondige renovatie is station Opera weer een belangrijk overstappunt. Bovengronds kan je op het Operaplein de nieuwe tramlijn 1 nemen. Ondergronds kan je vanaf hier mee richting Linkeroever met de lijnen 3, 5, 9 en 15. Tramlijn 10 brengt je naar het Wijnegem Shopping Center, Deurne Noord en het Schoonselhof.
Wat wijzigt er nog?
Buslijnen 730, 760 en 761 rijden niet meer langs de Rooseveltplaats . Lijn 730 heeft vanaf nu P+R Luchtbal als vertrek- en eindpunt. Daar kan je overstappen op de nieuwe tramlijn 1. Havenlijnen 760 en 761 rijden naar station Noorderdokken.
Tramlijn 70 (Eilandje – P+R Luchtbal) houdt op met bestaan. Dit was een tijdelijke oplossing zolang de nieuwe tramlijn 1 er niet was.

Feest je mee?
Tijd om het vernieuwde tramnet te vieren. Op zondag 8 december is er tussen 10 en 18 uur een stadsfeest op het Operaplein én kan je meedoen met een ontdekkingstocht met gidsen op de nieuwe tramlijnen.

Foto: www.delijn.be