Rozen FEEST picknick, zondag 11 juni 2023, 12-18 uur, Rivierenhof

Op zondag 11 juni is het feest! Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof bestaat 100 jaar en dat vieren we met een feestpicknick tijdens het Rozenfeest. Trek je feestkleding aan, trommel vrienden of familie op en kom om 12 uur gezellig mee picknicken op de weide tegenover de kinderboerderij. We klinken samen met jou op 100 jaar Rivierenhof!

Maak het feest compleet

We trappen het feest af met een feestpicknick op de feestweide tegenover de kinderboerderij. Breng je eigen picknick mee of koop lekkers bij verschillende foodtrucks. Dorst gekregen van het feesten? Kom iets drinken in de rozenbar in de Rozentuin of geniet van de sfeer op het terras aan de kinderboerderij. Ook in de verkeerstuin vind je iets voor de kleine honger of grote dorst.

Dompel je je graag onder in de stijl van weleer? Kleed je feestelijk op met een leuke toets uit de afgelopen 100 jaar. Leg je mooie kostuum vast in een nostalgische photobooth.

Deel je verjaardagswens in een groot natuurkunstwerk

Om 12.30 uur wordt een metershoog kunstwerk uit wilgentakken ter ere van het 100-jarig bestaan van het park onthuld. Bezoekers mogen verjaardagswensen voor het Rivierenhof op een kaartje schrijven en tussen de wilgentakken steken. Het kunstwerk krijgt later een definitieve plek in het park.

Een goed gevuld feestprogramma

Volg één van de gegidste rozenwandelingen in de Rozentuin of struin tussen de vele kraampjes met rozen, planten en rozenproducten op de dreef. Stem jouw favoriete roos uit de Rozentuin tot de ‘Publiekslieveling Rozentuin Rivierenhof’.

Op de feestweide tegenover de kinderboerderij vind je niet alleen eten, maar ook heel wat leuke activiteiten. Speel een volksspel van vroeger, kom retro fietsen bewonderen of laat een (tijdelijke) vintage tattoo zetten. Luister naar een vertelling in de Rozentuin of kom genieten tussen de dieren op de kinderboerderij.

Kunst in alle vormen en maten in de verkeerstuin. De jongste bezoekers kunnen zichzelf laten omtoveren tot een kunstwerk door een schminkster of halen de kunstenaar in zichzelf naar boven tijdens een knutselworkshop. De iets oudere bezoeker (16+) kan deelnemen aan een workshop bloembinden. Schrijf je vooraf in via www.100jaarrivierenhof.be. In de Rozentuin tonen kunstenaars hun schilderkunsten.

Geniet tijdens het feestgedruis van een streepje muziek. Musicdream Dixie- Jazz- & Streetband zet de sfeer goed in op de feestweide. De Colby band zorgt voor swingende live muziek en neemt ook dansers mee. Peter Verberckmoes speelt lichte jazz en lounge muziek in de Rozentuin.

Geniet van een gezellige dag op het Rozenfeest in het Rivierenhof. Kom gratis mee vieren van 12 tot 18 uur.

Foto: Copyright provincie Antwerpen