Op verschillende locaties in Antwerpen vinden de komende weken opnames plaats voor de langspeelfilm “Vele hemels boven de zevende”. De film is gebaseerd op de gelijknamige succesroman van schrijfster Griet Op de Beeck en wordt geregisseerd door Jan Matthys, bekend van enkele gerenommeerde reeksen zoals “De smaak van De Keyser” en “In Vlaamse velden”. Antwerpen is opnieuw het decor voor een langspeelfilm. Tot en met eind maart vinden er opnames plaats van “Vele hemels boven de zevende”, de verfilming van de succesvolle debuutroman van auteur Griet Op de Beeck. Er wordt onder meer opgenomen op de Plantin en Moretuslei, in de Lamorinièrestraat en op het Steenplein, maar ook in de Monty en het Middelheimmuseum.
In “Vele hemels boven de zevende” vertellen 5 mensen die met elkaar verbonden zijn hun verhaal. Hoofdpersonage Eva wordt vertolkt door Brit Van Hoof, meteen de eerste grote hoofdrol voor de actrice. Sara De Roo speelt Eva’s zus en haar schoonbroer wordt vertolkt door Peter Seynaeve. Haar ouders worden gespeeld door Viviane De Muynck en Herman Gilis (die na 25 jaar in Nederland gewerkt te hebben eindelijk weer opduikt in een Vlaamse film). Daarnaast speelt de 12-jarige Nell Cattrysse, die voor haar vertolking in “The Broken Circle Breakdown” bekroond werd, Eva’s nichtje Lou. Verder spelen Koen De Graeve en zijn partner Ariane van Vliet de rollen van Casper en Merel.
Met “Vele hemels boven de zevende” maakt regisseur Jan Matthys zijn filmdebuut. Hij is vooral gekend om enkele zeer succesvolle televisiereeksen zoals “De smaak van De Keyser”, “In Vlaamse velden” en “Quiz me Quick”. Daarnaast regisseerde Matthys ook 2 reeksen voor de BBC en sleepte hij recent een BAFTA-award in de wacht voor de serie “Shetland” (BBC) waarvan hij 3 afleveringen regisseerde.
Meer info is te vinden op https://www.facebook.com/VeleHemelsdefilm/.

Filmcel stad Antwerpen
“Vele hemels boven de zevende” komt tot stand met medewerking van de filmcel van de stad Antwerpen.
Sinds de oprichting van de filmcel blijft het aantal aanvragen en draaidagen jaarlijks stijgen. 2014 was goed voor 249 aanvragen. Dat aantal steeg in 2015 naar 324. In 2016, tot slot, waren er 333 aanvragen.
Regionale en internationale producties zetten Antwerpen beter op de kaart. Dat is goed voor de economie en de uitstraling van de stad. Antwerpen hoopt daarmee nog meer mensen te verleiden om de stad te bezoeken.
Meer informatie is te vinden op www.antwerpen.be/filmcel