De stad kent de tijdelijke concessie van de mobiele drank- en eetgelegenheid in Belvédère Droogdokkenpark toe aan bvba Varonos, het bedrijf achter foodbar Verde. Onder het concept “Portsight by Verde” zorgen zij gedurende de zomer voor de nodige versnaperingen en verfrissingen. De concessie gaat ten vroegste vanaf 1 juli in en is dagelijks geopend van 14 tot 22 uur.

Enkele weken geleden lanceerde de stad een oproep voor een tijdelijke concessie van een mobiele drank- en eetgelegenheid mét publieke toiletwagen. De stad Antwerpen besliste dat het voorgelegde concept “Portsight by Verde” het sterkst aansluit bij de stedelijke context van de locatie.

Varonos zal inzetten op een duurzame bar met foodcorner en dit met oog voor gevarieerde en huisgemaakte gerechten aan een eerlijke prijs. Daarnaast zal er ook een publiek toilet zijn waar bezoekers van het park tegen betaling gebruik van kunnen maken.

Sinds september 2018 kan je heerlijk uitwaaien aan het groot architecturaal uitkijkpunt in de bocht van de Schelde aan de Droogdokkenweg. Tot nu toe waren er in de omgeving weinig tot geen faciliteiten aanwezig om iets te eten of te drinken. Er was ook een stijgende vraag naar openbare toiletten. Met de komst van bvba Varonos wordt er tijdens de drukke zomermaanden een antwoord geboden op deze vraag.

“We willen de Antwerpenaar maximaal laten genieten van de heraanleg van de Scheldekaaien.  Het is er nu al aangenaam vertoeven maar met een drank- en eetgelegenheid aanwezig, maken we het park nog aantrekkelijker. Het is onze ambitie om de band van de Antwerpenaar met de Schelde te versterken en dat doen we ook door het voorzien van de nodige faciliteiten”, zegt schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening Annick De Ridder.

“Dit is een meerwaarde voor mensen die op een prachtige locatie willen genieten van hun stad”, zegt Fons Duchateau, voorzitter van AG VESPA. “We verbinden de Antwerpenaar terug met wat Antwerpen gemaakt heeft tot wat het is: de Schelde.”

De concessie start ten vroegste op 1 juli en loopt maximaal 4 maanden, tot eind november. De mobiel zal dagelijks geopend zijn van 14 tot 22 uur (verplicht sluitingsuur).