Ook dit jaar zijn meer dan 300 medewerkers van De Lijn van de partij om feestvierders veilig van en naar hun bestemming te brengen. Dankzij de financiële steun van heel wat overheden is er een feestelijk aanbod op 123 lijnen. In zo’n 68 Vlaamse steden en gemeenten is het openbaar vervoer met De Lijn tijdens oud en nieuw volledig gratis voor de feestvierders. In alle andere steden en gemeenten kan je voor 4 euro op oudejaarsnacht en nieuwjaar onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Met een oudejaarsnachtticket reis je zo van 31 december 18 uur tot 1 januari (tot 23.59 uur). De normale vervoerbewijzen van De Lijn (ticket, rittenkaart, abonnement, etc.) zijn uiteraard ook geldig op de feestlijnen.

Veilig alternatief

Dit jaar zorgt De Lijn opnieuw voor een verkeersveilig oudjaar in heel Vlaanderen. Chauffeurs, dispatchers, controleurs en technici van De Lijn staan paraat om vlot en veilig vervoer aan te bieden op oudejaarsnacht en nieuwjaar. Sommige lijnen volgen hun vaste traject, andere feestbussen bedienen een gelegenheidstraject. Het volledige overzicht van het aanbod vind je vanaf 1 december op www.delijn.be/oudjaar.

Ook Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters is tevreden met het aanbod van De Lijn:

“Spreek op voorhand af hoe iedereen veilig thuis geraakt tijdens de nacht van oud op nieuw. De Lijn staat met een aangepast aanbod klaar om heel wat feestvierders vlot en vooral veilig naar huis te brengen met tram of bus. Ook dit jaar kunnen we rekenen op heel wat medewerkers van De Lijn om de vele feestvierders in Vlaanderen vlot en veilig naar diverse (feest)locaties te vervoeren.”

Gratis openbaar vervoer in 68 steden en gemeenten

Ook dit jaar komen heel wat provincies, steden en gemeenten tussen in de kosten om een gratis of goedkoper ticket aan te bieden tijdens oudejaarsnacht.

Ann Schoubs, directeur-generaal De Lijn:

Net zoals vorig haar heeft De Lijn heel wat medewerkers die met plezier hun oudejaarsavond besteden aan het veilig vervoeren van de vele feestvierder. En dankzij een samenwerking met verschillende lokale besturen en provincies kunnen we het feestvervoer op meerdere locaties gratis of goedkoper aanbieden aan de reiziger.’

Wie toch een ticket moet kopen, kan gebruik maken van het voordelige ‘oudejaarsticket23’. Daarmee rijd je onbeperkt voor 4 euro. Dit ticket is geldig op al onze lijnen van 31 december 2023 18 uur tot 1 januari 2024 (23.59 uur). Het ticket is te koop via de website, de app, in de Lijnwinkels en in alle verkoopautomaten. Ook via sms kan je het ticket ontvangen: sms op 31 december of 1 januari ‘EVENT’ naar 4884 (+ 0,15 euro operatorkost) en je hebt meteen je ticket op zak.

Aanbod per provincie

Een overzicht van het volledige aanbod is vanaf vandaag te vinden op www.delijn.be/oudjaar.

  • Antwerpen

In Antwerpen kan je rekenen op 24 feestlijnen. Dankzij de financiële tussenkomst van 39 steden en gemeenten is het feestvervoer gratis in de deelnemende steden en gemeenten en kan je een vervoerbewijs via sms aanvragen: op de website van De Lijn vind je hoe dat moet (klik hier voor de link). Wie niet in een van de deelnemende steden en gemeenten woont, kan gebruik maken van het speciale ‘oudejaarsticket23’ of een ander vervoerbewijs van De Lijn.

  • Limburg

In Limburg kan je rekenen op 20 feestlijnen. Dankzij de financiële tussenkomst van de Provincie Limburg en 28 steden en gemeentes is het feestvervoer kosteloos in de deelnemende steden en gemeenten en kan je een vervoerbewijs via sms aanvragen: op de website van De Lijn vind je hoe dat moet (klik hier voor de link). Wie niet in een van de deelnemende steden en gemeenten woont, kan gebruik maken van het speciale ‘oudejaarsticket23’ of een ander vervoerbewijs van De Lijn.

  • Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen reis je de hele nacht met 35 feestlijnen. Vanuit Gent vertrekken er 17 feestbussen, in het Waasland zijn er 10 feestlijnen en in de Dender zijn er 8 feestlijnen.

  • Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant kan je gebruik maken van 29 feestlijnen. In de regio Leuven – Hageland gaat het om 18 feestbussen en in de Vlaamse Rand – Pajottenland zijn er 11 feestbussen.

  • West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen kan je rekenen op 15 feestlijnen in Brugge, Oostende, hun randgemeenten en aan de kust. Tijdens oudejaarsnacht rijdt de Kusttram om het uur, en dit de hele nacht door.

In Brugge geniet je van kosteloos openbaar vervoer. In alle andere West-Vlaamse steden en gemeenten heb je een geldig vervoerbewijs nodig.

Foto: De Lijn