Terwijl ze het internet afstruint naar recente, sensationele misdaden, stuit true crime journaliste Cassie Bowman op een artikel over Lore Rivera.

In 1985 trouwde Lore Rivera met Andres Russo in Mexico City, terwijl ze al getrouwd was met Fabian Rivera in Laredo, Texas. Ze bleef tijdens haar carrière als internationaal bankier met beide mannen getrouwd, afwisselend in Laredo en Mexico – tot de waarheid aan het licht kwam, en de ene echtgenoot de andere vermoordde.

Cassie is geïntrigeerd door de vrouw en het soort dubbelleven dat overwegend met mannen wordt geassocieerd. Waarom heeft ze het gedaan, hoe rechtvaardigde ze haar bedrog? Ze zoekt Lore op, maar hoe meer Cassie met Lore praat, hoe meer ze twijfelt aan het verhaal rondom de moord.

Meer dan je ooit zult weten is een portret van twee zeer verschillende vrouwen en tegelijkertijd een prachtig onderzoek naar huwelijk en moederschap en de onmogelijkheid iemand ooit echt te kennen. 

Vertaald door Elvira Veenings.

Vanaf de eerste pagina’s waren wij onder de indruk van Meer dan je ooit zult weten, een roman die leest als een detectieverhaal met een heel bijzonder gegeven: een vrouw met een dubbelleven.
De Franse uitgever van dit boek omschreef het mooi: ‘Hoewel ik wist dat ik fictie las, moest ik mezelf er regelmatig aan blijven herinneren. Heel interessant, zeker in een tijd waarin iedereen een bijna fatale aantrekkingskracht lijkt te voelen tot verhalende non-fictie, tot het punt waarop fictie soms gereduceerd wordt tot entertainment en non-fictie tracht de ‘echte wereld’ te beschrijven. Door het handige gebruik van meerdere verhaallijnen en andere true crime-technieken, weet Gutierrez deze dualiteit compleet te ondermijnen – het was ronduit fascinerend.’

Het komt voor ons dus niet als een verrassing dat de pers ronduit lovend is en zowel Good Morning America als BBC Radio 2 het boek hebben verkozen tot Book Club Pick deze zomer.

Katie Gutierrez is schrijver en redacteur en woont in San Antonio, Texas. Ze studeerde aan de Texas State University, en werk van haar is verschenen in onder meer de Harper’s Bazaar, Washington Post, Lit Hub, Electric Lit, en de Texas Monthly.

De ‘domestic suspense’ roman Meer dan je ooit zult weten is haar debuut.

Meridiaan Uitgevers.