De recyclageparken van Zandvliet en Hoboken openen – respectievelijk op 9 en 13 mei – ook hun deuren op afspraak. Vanaf dan zijn er dus zes van de acht recyclageparken in Antwerpen open op afspraak.
 
Sinds woensdag 6 mei zijn vier recyclageparken geopend op afspraak. Aangezien dit erg vlot verloopt en de veiligheid van de medewerkers en bezoekers optimaal gegarandeerd kan worden, openen er binnenkort nog twee extra parken in Antwerpen, namelijk in Zandvliet en Hoboken. Uiteraard moeten bezoekers nog steeds een afspraak maken.
 
Schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau: “Bovendien wordt de capaciteit van het aantal toegelaten wagens op alle recyclageparken verdubbeld waardoor er meer afspraken per dag mogelijk zijn en meer Antwerpenaars hun spullen kwijt kunnen.”
 
Zes van de acht recyclageparken zijn binnenkort geopend:
Recyclagepark Berchem
 
Gesloten
Recyclagepark Deurne
Belcrownlaan 1A, 2100 Deurne
Reeds geopend
Recyclagepark Hoboken
Smallandlaan 8, 2660 Hoboken
Open vanaf woensdag 13 mei
(een afspraak maken, kan vanaf maandag 11 mei)
Recyclagepark Kiel
 
Gesloten
Recyclagepark  Linkeroever
Blancefloerlaan 179 B, 2050 Antwerpen
Reeds geopend
Recyclagepark Luchtbal
Singaporestraat 99, 2030 Antwerpen
Reeds geopend
Recyclagepark Wilrijk
Neerlandweg 44, 2610 Wilrijk
Reeds geopend
Recyclagepark Zandvliet
Derdeweg 3, 2040 Zandvliet
Open vanaf zaterdag 9 mei
(een afspraak maken, kan vanaf vrijdag 8 mei)
 
Veiligheid
Om de veiligheid van de medewerkers en bezoekers te garanderen wordt een beperkt aantal wagens per keer toegelaten, het bezoek wordt kort gehouden en beperkt tot maximum 20 minuten. Tijdens het wachten moeten bezoekers in de wagen blijven en betaling ter plaatse is niet mogelijk, de factuur wordt opgestuurd zonder administratieve kosten.
 
Afspraak maken
Een afspraak maken voor een bezoek aan het recyclagepark kan via www.antwerpen.be/recyclageparken. Na het boeken volgen een bevestigingsmail en -sms. Bij het geplande bezoek moet men zijn identiteitskaart meenemen en het afspraaknummer op een blad achter de voorruit plaatsen.