Kom genieten van de woordkunsten van twee dichteressen die zich laten opmerken in de hedendaagse Vlaamse poëzie, Ruth Lasters en Carmien Michels. Ze brengen hun mooiste liefdesgedichten. Beide multigetalenteerde poëten vielen reeds meerdere malen in de prijzen. Valentijn is onlosmakelijk verbonden met poëzie. Welke taal leent zich beter om eeuwige thema’s als passie, liefde en geluk te verwoorden dan de taal van gedichten? Twee dichteressen die zich laten opmerken in de hedendaagse Vlaamse poëzie, Ruth Lasters en Carmien Michels, brengen hun mooiste liefdesgedichten. Beide multigetalenteerde poëten vielen reeds meerdere malen in de prijzen.
Ruth Lasters (Antwerpen, °1979) won met haar dichtbundel ‘Lichtmeters’ de Herman de Coninckprijs 2016, één van de belangrijkste Vlaamse poëzieprijzen. Daarmee is ze niet aan proefstuk toe. Haar eerste dichtbundel ‘Vouwplannen’ uit 2007 werd genomineerd voor de Debuutprijs ‘Het Liegend Konijn’. In 2006 bracht ze ook al een eerste roman uit, ‘Poolijs’. Die won prompt de Brakke Hond-prijs alsook de Vlaamse Debuutprijs. Later volgden nog de romans ‘Feestelijk zweet’ (2010) en ‘Vlaggenbrief’ (2014). Dit alles combineert Ruth Lasters met een voltijdse job als leerkracht Frans in het multiculturele Borgerhout. De dichteres stond in oktober 2014 in Blankenberge al op de affiche van het Hoogste Woord, samen met Herman Brusselmans en Christophe Vekeman.
Carmien Michels (Leuven, °1990) won het Europees Kampioenschap Poetry Slam 2016. Ze is een rasechte performer die in op het podium hiphop, speech en rap in haar poëzie mengt. In 2012 werd Carmien Michels slamkampioene van Antwerpen en vice-kampioen van België. Ze won de publieksprijs van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam in 2014 en in mei 2016 haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs.
Deze creatieve duizendpoot studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als masterproef voor deze opleiding schreef ze in 2013 haar debuutroman ‘We zijn water’. Haar tweede roman ‘Vraag het aan de bliksem’ verscheen in september 2015. Ook in andere genres gooit Carmien Michels hoge ogen. In 2011 won ze de Nederlandse NTR Radioprijs met haar radiodocumentaire Een stofje in de eeuwigheid. Met het collectief Eigen Wolk Eerst staat ze op tal van podia. Daarnaast organiseert, presenteert en doceert ze en werkt ze samen met artiesten van alle slag. In 2016 toert ze met de muziektheater-voorstelling BARTóK en voert ze onderzoek naar taalstimulering aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Wil je op 15 februari 2017 om 20 uur komen genieten van de woordkunsten van deze twee dames in onze Literatuurkamer? Schrijf je vooraf in. Toegang kost € 2 voor leden en -26-jarigen van de bib en € 5 voor niet-leden.
Onderwijsstraat 17, 8370 Blankenberge
woe 15/02/17 om 20:00
€ 2 (Basisprijs: € 2.00; Niet-leden: € 5,00; -26-jarigen: € 2)
e-mail: blankenberge@bibliotheek.be
tel.: 050 41 59 78
http://bibliotheek.blankenberge.be