Het festival is momenteel op zoek naar een halftijds medewerker Publiekswerking (m/v/x).
Filmfestival Oostende (FFO) is een van de grootste filmfestivals van België, dat zich onderscheidt met een uniek Vlaams filmprogramma en een inclusief, publieksvriendelijk, maar vooral sfeervol karakter. Tijdens tien dagen FFO transformeert Oostende in een bruisend stadsfestival waar internationale en nationale (film)professionals samenkomen en een omvangrijk publiek van zowel cinefielen als Oostendenaren en toeristen genieten van het grote aanbod aan films en events. FFO biedt het hele jaar door ook de beste auteurscinema aan in Kinepolis Oostende via haar jaarwerking in Cinema Storck.

Functie
Je bent verantwoordelijk voor het aanspreken en op poten zetten van samenwerkingen met organisaties uit het breed sociaal cultureel veld, het organiseren van ticketacties en het aantrekken van publiek voor vertoningen van Cinema Storck en Filmfestival Oostende. Je bent een cruciale schakel binnen de werking van het festival en draagt eindverantwoordelijkheid over de publiekswerking, in de breedste zin van het woord. Je spreekt nieuwe doelgroepen aan en ontwikkelt acties voor de verdere uitbouw van het publiek. Ter promotie van het festival onderhoud je goede contacten met lokale partners, stakeholders, culturele organisaties en verenigingen, handelaars… Je brengt deze organisaties binnen Oostende in kaart en bouwt bruggen tussen hen en het festival. Je werkt actief mee aan de praktische organisatie van het event en ondersteunt waar nodig je collega’s.

Profiel
Je beschikt minstens over een diploma professionele bachelor;
Je hebt een sterke interesse in de culturele sector en bent vertrouwd met het audiovisuele landschap, ervaring in de filmsector is een pluspunt;
Je kent Oostende en contouren vanbinnen en vanbuiten;
Je kunt informatie helder overbrengen i.f.v. de doelgroep waarmee je te maken hebt;
Kennis van en/of ervaring met publieks- en/of educatieve werking in de cultuursector is een pluspunt;
Je communiceert vlot – zowel mondeling als schriftelijk – in het Nederlands, Frans en Engels;
Je bent administratief vaardig en kunt vlot werken met de computer en diverse online toepassingen (Drive, CRM,…);
Je kunt zelfstandig werken, maar integreert je ook snel in een bestaand team;
Je bent enthousiast en sociaal;
Je beschikt over een hands-on mentaliteit en bent creatief;
Je bent flexibel en bereid om ook buiten de reguliere kantooruren te werken;
Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Ons aanbod
Je komt terecht in een klein kernteam van medewerkers met een grote liefde voor film en Oostende. Ons team breidt zich elk jaar uit naar aanloop van het festival met onze collega’s van Toerisme Oostende, tijdelijke professionals, freelancers, stagiaires en vrijwilligers.
Filmfestival Oostende biedt je een uitdagende en afwisselende job in een sterk groeiende en dynamische organisatie met een correcte verloning cfr. de barema’s in het PC 304. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur van 22 augustus tot 25 november (halftijds) en van 28 november t/m 17 februari (voltijds).

Geïnteresseerd?
Stuur dan vóór maandag 4 juli 2022 je cv en motivatiebrief naar info@filmfestivaloostende.be.

Foto: www.filmfestivaloostende.be