Duik in de wereld van de Urban Art, een kunstvorm die zijn oorsprong in graffiti vindt, en laat u door de buitengewonde werken betoveren!
Om het jaar vindt in het UNESCO-Werelderfgoed Völklinger Hütte de Urban Art Biënnale plaats, een van de wereldwijd belangrijkste tentoonstellingen die deze kunstvorm als thema heeft. Laat u meenemen naar Zuid-Amerika, dat dit jaar centraal staat op de expositie.
Van 9 april t/m 5 november is deze indrukwekkende tentoonstelling met abstracte kunstwerken te zien. Er hangen werken uit Zuid-Amerika én uit andere continenten. De Urban-Artstroming heeft in vele steden het straatbeeld veranderd. Ook zijn er kunstenaars, die speciaal voor deze expositie een werk hebben gemaakt. Er zijn creaties te zien van onder andere MadC, OX, Mambo, Subtu en Franco Fasoli.
Völklinger Hütte met het hele gezin
De Urban-Arttentoonstelling wordt in het UNESCO-Werelderfgoed Völklinger Hütte gehouden, het enige hoogovencomplex ter wereld uit de bloeitijd van de ijzer- en staalindustrie, dat nog behouden is. Tegenwoordig draait alles er om cultuur en belevenis. Vanaf een hoogte van bijna 30 meter werden vroeger de grondstoffen in de hoogoven gedaan. Nu heeft u hier een spectaculair uitzicht. In het ScienceCenter Ferrodrom wordt op een speelse manier aandacht aan de vier elementen geschonken, die in de hoogovens gebruikt werden. Een leuke belevenis voor het hele gezin!
Duitse Nationale Dienst voor Toerisme
Telefoon + 32 2 240 97 00
office-belux@germany.travel