De dood van Julie Van Espen komt hard aan op de Universiteit Antwerpen. “Dit is onwezenlijk”, aldus rector Herman Van Goethem. “Haar medestudenten kunnen op onze steun rekenen, nu en de volgende dagen en weken.”

Ook al was er nog maar een sprankeltje hoop, studenten en medewerkers van de Universiteit Antwerpen bleven hopen op goed nieuws over Julie Van Espen. Het heeft helaas niet mogen zijn: maandagnamiddag kwam het dramatische bericht dat het lichaam van Julie teruggevonden werd. Vorig jaar behaalde ze haar diploma toegepaste economische wetenschappen aan UAntwerpen, nu volgde ze de master internationale betrekkingen en diplomatie.
“Onze gedachten gaan uit naar de ouders van Julie, naar haar zus Elise en de naaste familie, haar vriend Thomas en naar iedereen die haar van nabij gekend heeft”, zegt rector Herman Van Goethem. “Dit is onwezenlijk. Op zo’n momenten vindt de hele universitaire gemeenschap steun bij elkaar. Met die menselijke warmte proberen we op een discrete manier ook de ouders en de familie van Julie nabij te zijn. Haar medestudenten kunnen op onze steun rekenen, nu en de volgende dagen en weken.”

Vlaggen halfstok
Voor de collega-studenten van Julie organiseerde de Universiteit Antwerpen maandagochtend reeds een opvangmoment, in het bijzijn van de rector en de studentenbegeleiders. Zij zullen uiteraard ook de komende dagen kunnen rekenen op de steun van de universitaire gemeenschap. Dinsdag kunnen ze opnieuw bij elkaar komen, in aanwezigheid van de studentenbegeleiders van de universiteit.
“Dinsdag en woensdag wordt er in de master internationale betrekkingen en diplomatie geen les gegeven”, zegt prof. Petra Meier, decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen. De vlaggen aan de hoofdingang (Prinsstraat 13) en aan het rectoraat (Middelheimlaan 1) van de Universiteit Antwerpen worden deze week halfstok gehangen.