Het belooft druk te worden op Luchthaven Oostende-Brugge tijdens het hemelvaartweekend. De luchthaven en het North Sea Aviation Center verwelkomen dat weekend meer dan 35 Cirrus vliegtuigen op de luchthaven. De Cirrus Owners and Pilots Association (COPA) die wereldwijd leden telt, landt op donderdag 18 mei voor een 4-daags event in Oostende. “Een unieke gelegenheid om de luchthaven en Oostende op de kaart te zetten.”

 

Luchthaven Oostende-Brugge en het North Sea Aviation Center zijn vereerd om de jaarlijkse Internationale COPA-bijeenkomst te mogen ontvangen in Oostende. De Cirrus Owners and Pilots Association heeft als missie om piloten en eigenaars samen te brengen, op te leiden en hun passie voor luchtvaart te delen.

“Op donderdag 18 mei verwachten we zo’n 35 Cirrus toestellen uit verschillende landen”, zegt CEO Eric Dumas. De deelnemers aan het event komen onder andere uit Duitsland, Denemarken, de UK en de Verenigde Staten. Op het programma staan meerdere uitstappen naar onder andere Oostende, Brugge en Ieper. “Via dit unieke event stelt de luchthaven zich op als toegangspoort tot West-Vlaanderen. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor bedrijven en zakenmensen.”

Op zondag vertrekken de vliegtuigen opnieuw naar hun thuisbasis. 

 

De vliegtuigen bezichtigen

Wie de toestellen tijdens het Hemelvaartweekend wil komen bezichtigen, kan hiervoor steeds terecht bij de Noordzee Vliegclub en Restaurant Runway 26=08, beiden beschikken over een ruim terras waarvan je een prachtig zicht hebt op de vliegtuigen en de general aviation apron. Zowel de Noordzee Vliegclub als Restaurant Runway 26=08 zijn gelegen langs de Nieuwpoortsesteenweg en beschikken over gratis parking.