Als het tegen dan opnieuw mogelijk is, organiseert de stad Winter in Antwerpen van 4 december 2021 tot 9 januari 2022. Wie tijdens die weken een chalet wil huren op de kerstmarkt om eten, drank of andere koopwaar aan de man te brengen, kan zich vanaf woensdagochtend 12 mei inschrijven. Ook startende bedrijven en vzw’s zijn welkom.
 
De gezellige kerstmarkt waar bezoekers eten, drank, cadeaus en hebbedingen kunnen aanschaffen is een klassieker tijdens Winter in Antwerpen. De markt strekt zich uit van de Groenplaats, Grote Markt en Suikerrui tot op het Steenplein. De consumptiechalets staan er tijdens de volledige periode; de koopwaarchalets een week minder lang, tot en met 2 januari.
 
Speciale tarieven voor starters en vzw’s
Startende ondernemingen krijgen de mogelijkheid om zich te profileren op de kerstmarkt. Een chalet is voorbehouden voor bedrijven van maximaal 4 jaar oud. Zij kunnen die huren voor 1 week tegen een verminderd tarief.
 
Ook vzw’s kunnen voor hun goede doel terecht op de kerstmarkt. Een chalet wordt hen gratis ter beschikking gesteld voor de periode van 1 week.
 
Uitbaters gezocht
De stad zoekt enthousiaste uitbaters om van de kerstmarkt een succes te maken. Zowel gewone uitbaters, starters als vzw’s kunnen zich inschrijven. Dat kan van woensdag 12 mei om 9 uur tot maandag 31 mei om 16 uur. De inschrijvingen voor de chalets met koopwaar worden beoordeeld op basis van een aantal criteria. Voor de consumptiechalets vindt een openbare bieding plaats, op woensdag 16 juni.
 
Geïnteresseerden vinden alle info op www.ondernemeninantwerpen.be/kerstmarkt.