AG VESPA zoekt gemotiveerde kandidaten om een horecazaak met terras uit te baten in de oranjerie in park Harmonie, naast het toekomstige Antwerpse districtshuis.
 
De restauratiewerken aan het historische neoclassicistische gebouw Harmonie, de aanpalende conciërgewoning en oranjerie startten in 2017. In het voorjaar van 2021 nemen de diensten van het districtshuis van Antwerpen hun intrek in het hoofdgebouw en de conciërgewoning. Voor de oranjerie is AG VESPA op zoek naar een geschikte kandidaat om er een horecazaak met terras uit te baten.
 
Voorzieningen
Het gebouw wordt semi-casco ter beschikking gesteld. De basisverlichting, sanitaire voorzieningen, en aansluitingen voor nutsvoorzieningen zijn aanwezig. Ook verwarming, ventilatie, branddetectie en inbraakalarm zijn voorzien. De toekomstige uitbater kan het pand naar eigen smaak verder inrichten en voorziet zelf een keuken en toog. De oranjerie heeft een oppervlakte van 170m² en een terraszone van ongeveer 220m².
 
Concessie van 9 jaar
De concessie loopt voor een periode van negen jaar, met de optie om te verlengen met nog twee periodes van telkens negen jaar.
 
Voorzitter van AG VESPA Fons Duchateau: “Na de heraanleg van het park in 2015 en de restauratie van het Peter Benoitmonument in 2017 zijn de historische gebouwen binnenkort ook volledig in ere hersteld. De nieuwe invulling voor zaal Harmonie zal het populaire park nog meer laten bruisen. Een horecazaak naast de publieke speeltuin vormt de kers op de taart. Zo kunnen de buurtbewoners en bezoekers binnenkort genieten van een terrasje op een prachtige locatie.”
 
Kandidaat-concessiehouders kunnen een bod met projectvoorstel indienen. Meer informatie is te vinden op www.agvespa.be. Daar staan ook de inschrijvingsdocumenten, die ten laatste op dinsdag 13 oktober om 14 uur ingediend moeten zijn op het volgende adres: AG VESPA, Paradeplein 25, 2018 Antwerpen.

Foto: www.agvespa.be / www.antwerpen.be