Janine Jansen schreef eerder met haar zus Cardioloog Annemieke Jansen twee kookboeken waarin de gezonde en zalige mediterrane keuken centraal staat. In Hart voor je lijf  bundelt Annemieke al haar – wetenschappelijk onderbouwde – kennis van hart en bloedvaten, voeding en beweging. Je leert verse vis te herkennen en de kracht van thee, knoflook en donkere groenten.Waarom is suiker en transvet zo slecht voor je? Welke soorten olijfolie bestaan er en wat zijn daar de eigenschappen van? In korte, leesbare teksten vertelt Janine/Annemieke je glashelder en niet zonder humor hoe je zonder al te veel moeite fitter kunt worden en gevaarlijke ziektes voorkomt. En dat allemaal zonder lekker eten en drinken overboord te gooien en te leven als een monnik in Somberland. Heb gewoon hart voor je lijf!

Met het kookboek Uit blik maak je de lekkerste gerechten uit de voorraadkast. Eten uit blik is dé foodtrend, en dat is niet gek. Ingeblikt eten is rijk aan voedingsstoffen – ideaal voor vegans –, bestaat uit gemakkelijke ingrediënten om mee te werken en heeft een zeer lange houdbaarheid. Bovendien bespaar je er tijd en geld mee. De oplossing dus voor drukke levens, of wie geen zin heeft in de supermarkt. Uit blik bevat 60 smakelijke recepten op basis van groenten, granen, peulvruchten en vis voor snelle doordeweekse maaltijden en etentjes om bij uit te pakken. Met tips voor de voorraadkast en verspillingsvrij koken. Zo wordt gezond, lekker en duurzaam ineens een stuk gemakkelijker!

 

Auteur: Janine Jansen

ISBN: 9789021040271

Prijs: €22,50

Uitgever: Luitingh Sijthoff ,VBK uitgever Belgie