Op Campus Drie Eiken wordt de eerste dag van het academiejaar deze keer nog specialer. Ter gelegenheid van de ingebruikname van de Brain Stage, de tijdelijke tentaula, organiseert de Universiteit Antwerpen een minifestivalletje, met muziek, drankjes en een foodtruck.

Op woensdag 28 augustus kwam tijdens renovatiewerkzaamheden het plafond van de grote aula op Campus Drie Eiken in Wilrijk naar beneden. De aula zal enkele maanden niet gebruikt kunnen worden en dus moest de Universiteit Antwerpen op zoek naar een oplossing. Die werd vrij snel gevonden, in de vorm van een grote tent, die plaats biedt aan twee aula’s voor 600 en 150 studenten. De voorbije twee weken werd de goed geïsoleerde tent opgebouwd op een grasland op de campus. De tent werd volledig ingericht met tribunes, stoelen en klaptafels, en ook technologische voorzieningen zoals wifi.

De meer dan vijfhonderd nieuwe studenten farmacie, biomedische wetenschappen en diergeneeskunde zullen als eerste kennismaken met de Brain Stage. Op maandag 23 september om 13 uur staat hun onthaalactiviteit op de agenda. De Universiteit Antwerpen verwelkomt hen met muziek, een foodtruck, drankjes en zitzakken, om op die manier het zomerse festivalgevoel nog even vast te houden.

Voor de muziek zorgt het dj-duo Masari, bestaande uit jeugdvrienden Kari Hermans en Thomas Coppens. Beide heren draaiden afgelopen zomer op Tomorrowland. Voor Coppens is Campus Drie Eiken vertrouwd terrein: tot vorig jaar studeerde hij revalidatiewetenschappen op de Universiteit Antwerpen.

Foto: Dj-duo Masari komt maandag 23 september naar Campus Drie Eiken / UAntwerpen