Sinds 1 oktober kunnen inwoners van Hoboken, Kiel en Valaar voor een verse, lekkere en betaalbare maaltijd terecht in hun allereerste buurtrestaurant: Dagschotel. Dat zet extra in op maaltijden duurzaam en milieuvriendelijk afhalen en leveren.
 
Dagschotel is een samenwerking tussen stad Antwerpen en Sense. Zij startten eind 2020 – in volle coronacrisis – de eerste vestiging van Dagschotel in Merksem.
 
“Enorme meerwaarde”
“Daar maken we nu gemiddeld 130 maaltijden per dag. In totaal hebben zich al 1350 verschillende klanten geregistreerd”, zegt Hetty Leuverink van Dagschotel. “We merken dat maaltijden op voorhand bestellen en thuis leveren een enorme meerwaarde is. Het is niet alleen handig voor onze klanten. We bereiken er ook meer mensen mee en we bewegen ons letterlijk in de buurt. Zo kunnen we nog beter wijkgericht werken.”
 
Klanten kunnen eenvoudig bestellen tot 1 uur voordien, online, telefonisch of ter plaatse in het restaurant. Ze kiezen uit 5 dagschotels, van vis of veggie tot een klassieker.
 
Duurzaam en milieuvriendelijk
De verse maaltijden van Dagschotel worden op een duurzame milieuvriendelijke manier met elektrische bakfietsen thuis geleverd. Klanten betalen 1 euro extra voor levering aan huis. Je moet inwoner zijn van Hoboken, Kiel of Valaar om gebruik te kunnen maken van de thuisleveringsformule.
 
Ook werkt het buurtrestaurant met herbruikbare verpakkingen: kwalitatieve potjes die de klant elke keer opnieuw kan gebruiken.
 
“Een gedurfde onderneming”
Schepen voor sociale zaken Tom Meeuws is bijzonder enthousiast met het nieuwe buurtrestaurant: “Vorig jaar openden we in volle coronacrisis het eerste Dagschotel-buurtrestaurant in Merksem, een gedurfde onderneming maar onmiddellijk een groot succes. Met zijn nieuwe vestiging richt Dagschotel zich tot maar liefst 75.000 Antwerpenaren in Hoboken, Kiel en Valaar. Dagschotel is gegarandeerd sociaal, biedt een gevarieerd aanbod én werkt helemaal circulair. Ik ben erg trots dat we dit in Antwerpen kunnen realiseren.”
 
Met de nieuwe opening in Hoboken telt stad Antwerpen ondertussen zes buurtrestaurants. Naast Dagschotel Hoboken gaat het om De 7Schaken, Kom.Eet, Bakboord, Foyer De Stroming en Dagschotel Merksem.
 
Iedereen kan er terecht voor een lekkere verse maaltijd tegen een betaalbare prijs. Sommige Antwerpenaren, zoals senioren of mensen met een verhoogde tegemoetkoming, betalen een gunsttarief.
 
In elk buurtrestaurant werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen via hun job in een buurtrestaurant de kans om te werken, ervaring op te doen en hun carrière opnieuw op te bouwen.
 
Praktisch
·       Dagschotel, Paul Vekemanslaan 60, 2660 Hoboken.
·       Open van maandag tot zaterdag van 11 tot 19 uur.
·       Gesloten op zondagen, Kerstmis en nieuwjaarsdag.
·       Bestellen ter plekke, telefonisch tijdens de openingsuren op 03 288 90 24, of via de webshop op www.dagschotel.be.