Van 15 tot en met 22 oktober 2017 vindt de tweede editie van de European Open (ATP World Tour) plaats in de Antwerpse Lotto Arena. Het gezicht van het enige toptennistornooi van het land is onze nationale tennistrots David Goffin. Naast Goffin spelen ook de winnaar van vorig jaar Richard Gasquet en vele andere toppers op de European Open. Tijdens het tornooi worden een speciale Kids Day en andere themadagen ingericht voor de vele tennisliefhebbers.
De European Open maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series. Het was daarmee vorig jaar het grootste toptennistornooi van België, en is intussen zelfs het enige. Aan het tornooi is een prijzengeld verbonden van in totaal 589.185 euro.
De winnaar van vorig jaar, de Fransman Richard Gasquet, keert in oktober zeker terug om zijn titel te verdedigen. Eén van zijn grootste uitdagers wordt David Goffin, de Belgische nummer 1 en huidig nummer 10 op de wereldranglijst. Een andere publiekslieveling die al zeker van de partij is, is de Belg Steve ‘Mister Davis Cup’ Darcis.
Voor de allerjongsten is er op woensdag 18 oktober de Kids Day. In samenwerking met Tennis Vlaanderen nodigt de European Open zo’n duizend kinderen uit. Zij zullen hun tennishelden van dichtbij aan het werk kunnen zien en op handtekeningen- en selfiejacht kunnen gaan.
De VRT zendt het tornooi 5 dagen lang (woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober) integraal uit op de nationale zender. Ook de RTBF zendt 2 dagen (zaterdag 21 en zondag 22 oktober) live uit vanuit Antwerpen. Ook internationaal wordt het tornooi goed opgepikt. In 2016 werd de European Open uitgezonden in zo’n 35 landen over de hele wereld, goed voor een wereldwijd publiek van zo’n 240 miljoen kijkers.
Praktisch
·         Van 15 tot en met 22 oktober 2017
·         Lotto Arena, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem
·         Tickets:
o   Prijzen varieren tussen 10 en 80 euro afhankelijk van de dag en de categorie
o   Verkrijgbaar vanaf vandaag 22/5 via:
§  www.europeanopen.be
§  070 345 345 (0,30 euro/minuut)
·         Alle info over dit tornooi is te vinden op www.europeanopen.be
Foto: Lotto Arena