Het aantal buurtparkings in Antwerpen blijft toenemen. Op 1 maart openen twee nieuwe buurtparkings in Antwerpen: in de Venusstraat in het centrum en in de Albert Heijn in Deurne. Beide stellen 15 deeltijdse staanplaatsen ter beschikking in een ondergrondse parking.
 
Voor bewoners van buurten met een hoge parkeerdruk zoekt de stad Antwerpen structurele oplossingen. Een buurtparking is daar één van. “We zoeken actief naar oplossingen met extra parkeercapaciteit op plekken met een structureel tekort”, schetst Koen Kennis, schepen voor mobiliteit. “Met buurtparkings bevorderen we ook de leefbaarheid in de omliggende straten en verminderen we zoekverkeer.”
 
Deeltijdse plaatsen
Op 1 maart openen de buurtparking Albert Heijn in de Herentalsebaan 654, 2100 Deurne en de buurtparking in de Venusstraat 1, 2000 Antwerpen. Ze bieden elk 15 deeltijdse parkeerplaatsen. Dat zijn staanplaatsen die dagelijks van 18 uur ’s avonds tot 8 uur ’s morgens ter beschikking zijn.
 
Gebruikers die op voorhand hun parkeervergunning voor bewoners inleveren, betalen maandelijks slechts 19,24 euro, dat is minder dan de helft van de standaardprijs van 39,24 euro. Ook moet er steeds een waarborg van 2 maanden huur en 25 euro voor een badge of sleutel betaald worden.
 
Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via buurtparkeren@antwerpen.be of tel. 03 338 21 85 (maandag t.e.m. donderdag tijdens de kantooruren). Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.
 
Meer dan 1170 buurtparkeerplaatsen
Inmiddels zorgde de stad ook in heel wat andere wijken voor buurt(fietsen)parkings. In totaal zijn er momenteel 1176 buurtparkeerplaatsen (Venusstraat en Herentalsebaan inbegrepen) waarvan 879 voltijdse en 297 deeltijdse. Alle informatie over buurtparkings is terug te vinden op www.parkereninantwerpen.be.

Foto: Elisabeth Verwaest / www.antwerpen.be