In de vooravond van zaterdag 2 oktober zag een getuige twee personen weglopen na een woninginbraak. De twee, een man en een vrouw, stapten in een wagen en vluchtten ermee weg. De politie is meteen met een uitgebreide zoekactie gestart in de omgeving. Zo kwamen er een speurhond en een helikopter van de federale politie met een Antwerpse collega aan boord aan te pas.

Ook in het Realtime Intelligence Center en in de dispatching is men aan de slag gegaan met de verkregen informatie. Zo is het kenteken van de vluchtende auto in de politiedatabanken opgenomen. Wat later bracht het ANPR-cameranetwerk aan het licht dat het voertuig al voorbij Lummen was. Dankzij een goede samenwerking met onze eigen diensten, de verschillende meldkamers en de federale wegpolitie kon de wagen door de wegpolitie staande gehouden worden op de E313, iets voorbij Tongeren.

De twee verdachten zijn gearresteerd en opgesloten in het cellencomplex aan de Noorderlaan. Elk van hen werd nog gezocht door de politie voor andere feiten. Het duo gaf aan de Antwerpse recherche toe dat ze betrokken waren bij de inbraak. Ze worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die over hun verdere aanhouding zal beslissen.