Jan Sobrie en Reinhilde Decleir ontmoetten elkaar een aantal jaar geleden in de Kopergietery. Vanuit een grote bewondering voor Jan als schrijver en maker, stelde Reinhilde een co-regie samen voor een nieuwe Tutti Fratelli productie: Bloemen van een autist.

En zo geschiedde. Ze verzamelden verhalen van onze fratelli. Aan de eettafel, tijdens de repetities, achter de bar, op café… Het werd een oerwoud van verhalen. Uit dat oerwoud filterde Jan een theatertekst. Een tekst die gepuurd is uit de waanzin van de wereld, de stad en de grote kleine mens daarin. Reinhilde Decleir en Jan Sobrie maakten met Bloemen van een autist een voorstelling over de onmogelijkheid van twee geliefden om tot elkaar te komen. En de stad loert met hen mee. De hele tijd. Vanop de straat, vanuit de appartementsblokken, de riolen, de zolderramen,…

Fien Desmet en Anneleen Boehme, verwante zielen van Jan, flankeren met zang en muziek. Samen met twee violen, een cello, een contrabas, drie blaasinstrumenten en een piano brengen zij de étude van een man die de wereld anders ziet.

Speeldata
woensdag 31 juli 20u
donderdag 1 augustus 15u

Locatie
De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18, 8400 Oostende

Website: www.tuttifratelli.be; www.theateraanzee.be; www.degrotepost.be

Foto: Cuauhtémoc-Garmendia.