Nu zondag 25 juni ziet een nieuw evenement van formaat het levenslicht:
BXL TOUR.
Deze wielerkoers is toegankelijk voor iedereen. Het parcours kronkelt doorheen de straten van de hoofdstad over een afstand van 50 km. Ideaal om een aantal belangrijke plaatsen van Brussel te (her)ontdekken: het Ter Kamerenbos voor het vertrek en de aankomst, het Jubelpark, het Atomium, het Koning Boudewijnstadium, grootse rijwegen zoals de Louizalaan en de Tervurenlaan… Het traject is bezaaid met hellingen, bochten, snelle stukken…Het is een echte beproeving voor de wielrenners die voor deze gelegenheid omkaderd worden door een efficiënte organisatie.
Na de inspanning: de ontspanning!
In het hart van het Ter Kamerenbos wordt de Gespanhoek (Carrefour des Attelages) omgebouwd tot een echte “Fietsstad”. Op deze plek staan ontdekkingen en uitwisselingen centraal. Tussen 14 en 21u worden een reeks activiteiten voor groot en klein georganiseerd: verenigingen die actief zijn in de wereld van de fiets, alternatieve wedstrijden, initiaties, muziek, ontdekking van Tunesië als toeristische bestemming, stands met lekker eten en drank…
Ook gezinnen en minder sportieve zielen kunnen onder begeleiding van diverse verenigingen een fietstocht maken in het Ter Kamerenbos of in het Zoniënwoud. Werkelijk voor elk wat wils.
Tijdens deze zondag verzorgt de Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme een voorstelling van deze bestemming. Hierbij brengt ze een onderwerp naar voor dat nog niet goed gekend is bij het brede Belgische publiek: de talrijke fietsactiviteiten en opportuniteiten voor mountain bike, die in dit land effectief goed ontwikkeld zijn voor de liefhebbers van deze sporten. De bezoekers kunnen op een informatiestand kennis maken met de verschillende mogelijkheden inzake sportieve vakanties, en voor degustaties van olijfolie en Tunesische wijnen.

Tunesië, land van de mountain bike

Rotsmassieven. Een kleurenspel van oker, vaalrood en zand. Palmbomen en olijfbomen. Versterkte graanzolders. Maraboes op glanzend witte koepels. Berberdorpen bovenop een rotsplatform of ingegraven onder de grond. Tunesië is één van die zeldzame landen waar men door uitzonderlijke decors kan trekken, via wegen die sinds mensenheugenis door nomaden werden uitgestippeld. Voor u vormen deze paden de weg naar de ontdekking van sprookjesachtige landschappen en wonderbaarlijke culturen. De fabelachtige duinen van de Sahara wachten u stilzwijgend op en u bent meer dan welkom in de prachtige en betoverende oase van Ksar Ghilane, in het midden van “het Land van Nergens”. Hier herinneren de dromedarissen u eraan dat u niet langer onoverwinnelijk bent, maar tegelijk waken ze over uw nachtelijke sterrenhemel. Rustig.

Facebookpagina:
https://www.facebook.com/discoverTunisia.com.Belgique/

www.discovertunisia.com
www.travelintunisia.be