Na de huidige succesexpo van Ben Sledsens presenteert Tim Van Laere Gallery in oktober een solotentoonstelling met nieuw werk van de Roemeense sterkunstenaar Adrian Ghenie (°1977, Baia-Mare; woont en werkt in Cluj en Berlijn). 

Twaalf jaar geleden, in 2008, had Ghenie zijn eerste soloshow bij Tim Van Laere Gallery. Intussen is Ghenie uitgegroeid tot een internationale ster en de lieveling van curatoren, collectioneurs en veilinghuizen. Zijn schilderijen zijn opgenomen in de collecties van onder andere het Tate Modern, Centre Pompidou, The Hammer Museum, het MoMA, het M HKA en het S.M.A.K..

Ghenie staat bekend om zijn weelderige, grootschalige schilderijen die de brutaliteit van de donkere perioden uit de recente geschiedenis onderzoeken. Maar terwijl de schilderijen van Ghenie op het eerste zicht onderwerpen behandelen die refereren naar de geschiedenis, is zijn werk tegelijk ook heel persoonlijk, bijna als een dagboek van de metamorfose in de innerlijke wereld van de kunstenaar. 

Ghenie’s werken worden steeds complexer en gelaagder en genereren een oneindige set van interne en externe betekenissen. Doordrenkt met ambiguïteit, bevinden de werken zich tussen figuratie en abstractie, geschiedenis en verbeelding, heden en verleden.

Adrian Ghenie
15 oktober – 28 november 2020
Tim Van Laere Gallery

Foto: www.clubparadis.be