In april 2019 verhuist Tim Van Laere Gallery naar het Antwerpse Nieuw Zuid in een nieuw gebouw ontworpen door OFFICE Kersten Geers David Van Severen. Voor de deuren van de Verlatstraat definitief dicht gaan, organiseert Van Laere er nog een laatste afscheidstentoonstelling, getiteld The Last Waltz (For Leon).
De tentoonstelling is een feestelijke afsluiter van een periode van 20 jaar waarin vriendschap, kwalitatieve tentoonstellingen en plezier centraal stonden. Alle kunstenaars die de voorbije twintig jaar de ruimte mee hebben bepaald met opvallende tentoonstellingen krijgen een plek in deze expo. Zowel grote namen die de galerie mee op de kaart geplaatst hebben als Rinus Van de Velde, Kati Heck, Adrian Ghenie, Jonathan Meese en Franz West dus, maar ook nieuwe talenten als Tomasz Kowalski, Ben Sledsens, Ryan Mosley of Anke Weyer komen aan bod in de expo.
En hoewel alle media vertegenwoordigd zijn in de tentoonstelling – sculpturen, schilderijen, tekeningen, film en fotografie – toont deze groepsexpo ook de gelijkenissen tussen de vertegenwoordigde kunstenaars, die allen expressieve kunst maken met veel schwung, vaak figuratief en op groot formaat.

The Last Waltz (For Leon) markeert een belangrijke nieuwe stap binnen de ambitie van de galerie. De galerie zal de ruimte in de Verlatstraat inruilen voor een nieuw, vrijstaand gebouw van meer dan 1000 m2 ontworpen door OFFICE Kersten Geers en David Van Severen, gelegen op het Nieuw Zuid in Antwerpen. De opening van het nieuw gebouw is gepland voor april 2019.

The Last Waltz (For Leon)
24 januari – 2 maart 2019
Tim Van Laere Gallery
Verlatstraat 23-25,
2000 Antwerpen

Foto: Micha Pycke, Club Paradis.