Na een positieve covid-19 diagnose bij 44 van de 81 bewoners voert Zorgbedrijf Antwerpen in het hele woonzorgcentrum De Tol een quarantaine in. Bezoek wordt vanaf vandaag minstens een week opgeschort om operationele redenen.
 
Op woensdagavond 14 oktober bleek dat een bewoner van woonzorgcentrum De Tol positief had getest voor covid-19.
 
Donderdag zijn vijf bijkomende bewoners getest naar aanleiding van symptomen van covid-19.
 
In navolging daarvan besliste Zorgbedrijf Antwerpen alvast een aangepaste bezoekregeling in te voeren in woonzorgcentrum De Tol vanaf donderdag 15 oktober en alle bewoners en medewerkers op vrijdag 16 oktober preventief te testen.
 
Vandaag blijkt uit de resultaten dat 44 van de 81 bewoners positief hebben getest op covid-19. Zorgbedrijf Antwerpen heeft daarom beslist om alle bewoners in het woonzorgcentrum in quarantaine te plaatsen.
 
Twee bewoners zijn jammer genoeg overleden.
Vijf bewoners zijn opgenomen in het ziekenhuis.
 
Het woonzorgcentrum neemt alle mogelijke voorzorgsmaatregelen.
Dat gebeurt in overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 
Bezoek wordt om operationele redenen tijdelijk opgeschort. Dat is alvast het geval vanaf vandaag en voor de komende week. Bij palliatieve bewoners blijft bezoek wel altijd mogelijk na afspraak.
 
Bewoners en familieleden worden momenteel persoonlijk verwittigd.
De testresultaten van de medewerkers zijn nog niet beschikbaar.
 
In de andere woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen blijft bezoek mogelijk zonder afspraak vooraf. Enkel in woonzorgcentrum Europasquare is bezoek uit voorzorg beperkt tot één bezoeker per week. 

Op de website van Zorgbedrijf Antwerpen vinden bezoekers een overzicht van de bezoekregeling per woonzorgcentrum. Die tabel wordt dagelijks om 12 uur geactualiseerd.