Dit weekend startte de ticketverkoop voor het zomerfestival Laus Polyphoniae van AMUZ, dat dit jaar in het teken staat van ‘Adoratio’.  Een thema dat duidelijk aanslaat, want verschillende concerten zijn grotendeels uitverkocht.  Het concert van Marco Beasley en zijn ensemble op woensdag 23 augustus (20.00 uur) is ongeveer helemaal volzet. Gelukkig moeten we vooralsnog niemand teleurstellen, want Marco Beasley geeft een extra concert om 15.30 uur op dezelfde dag. Tickets zijn vanaf vandaag te verkrijgen via AMUZ.
Marco Beasley – Il labirinto di Isabella
Woensdag 23.08.17 | AMUZ
15.30 extra concert
20.00 concert

Over Laus Polyphoniae
In de middeleeuwen en renaissance werden God, Jezus en allerhande heiligen aanbeden en vereerd als blijk van zuivere devotie of verafgood als bescherming tegen onheil en ziekten. De Mariaverering leidde in onze en andere Europese contreien niet alleen tot prachtige schilderijen of beeldhouwwerken, maar uiteraard ook tot meesterwerken in de westerse muziek. Maar niet enkel religie geeft invulling aan de aanbidding. Twee geliefden die elkaar tot de eeuwigheid beminnen of het ideaalbeeld van de onbereikbare liefde komen tot leven in beklijvende poëzie en liederen.
Tien dagen lang komen de beste Belgische en internationale ensembles naar Antwerpen om hun visie op adoratie aan u voor te stellen. We nodigden gevestigde waarden en aanstormend talent uit, die u kan horen tijdens 70 concerten op diverse locaties in de historische binnenstad. U bent van harte welkom van 18 tot 27 augustus tijdens onze middag-, avond- en nocturneconcerten.

Tickets en info: www.amuz.be