Theater Perplex bracht dit weekend hun nieuwste voorstelling in de kleine zaal van het Fakkeltheater. Na “Venus” volgt nu hun tweede productie, maar je krijgt voor de prijs van 1 twee stukken te zien. Ze starten met “De Gieren,” een zwarte komedie van auteur Pieter De Prins. Het is een bizarre en gruwelijke zwarte komedie die blijft hangen.
De cast bestaat uit Tom Haezendonck als Meneer Leon, Zoëy Bogemans als Mevrouw Leonie, en Florine Wauters als Juffrouw Leontien. Meneer en Mevrouw Leonie treuren al tien jaar om het verlies van hun dochter, Juffrouw Leontien, en geven elkaar voortdurend de schuld van haar dood. Hun gesprekken zijn wantrouwend, hypocriet en egoïstisch. Maar als Leontien na al die jaren plotseling ontwaakt, heeft ze een bijzonder voorstel. Ze zijn nu met z’n drieën en dat is één te veel. hoe zouden ze met twee kunnen verder leven…? het wordt een gruwelijke strijd van manipuleren en elkaar met verwijten te bestoken, wie gaat de strijd winnen in deze zwarte komedie van Pieter De Prins…
             
“De Wasserette” is een theaterstuk van Marsha Norman, vertaald naar het Nederlands door Claire Nelissen. In dit stuk ontmoeten twee eenzame zielen elkaar midden in de nacht in een wassalon. De gereserveerde Alberta (Sonia Govers) de oudste lijkt op het eerste gezicht niets gemeen te hebben met de luidruchtige Deedee ( Lynn Suy) de jongste. Alberta geeft de voorkeur aan alleen te zijn en heeft daar haar redenen voor. Zij komt de hemden wassen van haar man, doch er zit een mysterieus geheim achter. Terwijl Deedee juist behoefte heeft aan een gesprek en haar man voorstelt als een held die haar een hele mooie toekomst wil geven. Daar zit dan ook een groot mysterie achter, zal hun gesprekken in de wasserette verheldering brengen. Wat gaat er echter schuil achter de façade van beide dames? En hebben ze meer gemeen dan ze aanvankelijk dachten?

 

In deze tweede theaterproductie van het seizoen, krijgt u twee stukken voor de prijs van één. Het genre en inhoud van Theater Perplex zijn van hoog niveau. De spelers zijn stuk voor stuk bekwaame acteurs om deze twee verhalen naar u toe te brengen, zeker als u weet dat theater maken en het uiteindelijk product om naar zijn toeschouwers te brengen geld kost en er geen subsidies zijn, moet u weten dat alle medewerkers gratis hun diensten ter beschikking stellen. Voor één avondje toneel mag je op ongeveer 40 repetities rekenen. U kan hierin ook een medewerking geven, voor het verder werken van Theater Perplex te garanderen, door zeker naar de voorstellingen te komen en promotie te maken bij vrienden, kennissen en al wie je kent. Geniet van deze voorstelling het is zeker de moeite waard

 

Regie: Marc van hoof

Auteurs: Pieter De Prins (1), Marsha Norman (2) Ned. bew. Claire Nelissen
Cast (1): Zoey Bogemans, Tom Haezendonck, Florine Wauters
Cast (2): Sonia Govers, Lynn Suy

07 06 2024 > 23 06 2024
Kleine Fakkel, Hoogstraat 12
Komende productie 2024-2025
Lili en Marleen – Januari 2025 

Auteur: Walter Van de Velde
Regie: Marc van Hoof
Cast: Zoey Bogemans, Youry De Bruyn, Tom Haezendonck, Denise Hoogstoel, Luc Siereveld, Lynn Suy, Leslie Van Looy, Madison Vanmechelen, Christophe Versteden, Florine Wauters, e.a.

Begin juni 1944. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn einde. De geallieerden (Engelsen, Amerikanen, Canadezen…) staan klaar om West-Europa te bevrijden.

“LILI EN MARLEEN”. U kent ongetwijfeld de gelijknamige serie van VTM die geregeld opnieuw wordt uitgezonden. De serie is geschreven door auteur-acteur-regisseur Walter Van de Velde. Wat niet iedereen weet, is dat aan de basis van de serie een theaterstuk ligt met dezelfde naam. Auteur Walter Van de Velde vertelt in dit stuk een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in Café de Lichttoren aan de Koolkaai in Antwerpen. Het café wordt uitgebaat door moeder Lisa die het huurt van haar broer Rik, een voddenraper en sjacheraar die bekend staat om zijn gierigheid. De zoon van moeder Lisa, Pierre, heeft contacten met het verzet. Lili is bevriend met Pierre en komt er geregeld over de vloer. Marleen, afkomstig uit Limburg en een nichtje van wie de ouders in de oorlog zijn omgekomen, woont er ook. Er is ook Nieke, de dochter van Rik, die geregeld affaires heeft met soldaten. Op zolder wonen Jef en Ida, twee ‘artiesten’ die hun inkomsten halen uit zingen en acteren. En tenslotte is er Stavros, de Griekse kapper, die in de Lichttoren opgevangen wordt.

Een uit het leven gegrepen verhaal waarvan u zult smullen.

De celgenoten – Mei 2025

Auteur: Bart Spaey
Regie: Lynn Suy
Cast: Jan Binnemans, Leslie Van Looy, Christophe Versteden e.a.

Polle Vromans zit al lange tijd achter de tralies, veroordeeld wegens moord. Een schaduw van spijt en berouw ligt zwaar op zijn hart. Maar in de plaats van zichzelf te verdrinken in zijn eigen ellende, besluit Polle zich te wijden aan een vorm van boetedoening. Met de hulp van zijn vriend, de cipier Swa, richt hij zich op de opvang van depressieve medegevangenen die zorgvuldig door Swa worden geselecteerd. Op een dag wordt Willy Thielemans in de cel van Polle geplaatst. Willy is totaal verschillend van Polle qua karakter en opvattingen. Waar Polle bedachtzaam en berouwvol is, is Willy vol levenslust en onverschilligheid. Maar ondanks hun tegenstellingen beginnen de twee mannen langzaam naar elkaar toe te groeien. Gesprekken over spijt en heimwee vullen de uren in hun kleine cel, maar af en toe breekt er ook een glimlach door dankzij wat zwarte humor. Terwijl de dagen verstrijken, worden Polle en Willy als het ware onafscheidelijk. Ze steunen elkaar in de donkere momenten, delen hun diepste angsten en dromen en vinden troost in elkaars gezelschap. Hun vriendschap brengt warmte in de sombere gevangenisomgeving. Ondanks de zwaarte van hun situatie blijven Polle en Willy elkaar vasthouden, klaar om samen de uitdagingen van de cel te trotseren. Want zelfs in de duisternis van hun gevangenschap vinden ze een sprankje hoop en menselijkheid in elkaars aanwezigheid.

https://www.fakkeltheater.be/voorstellingen/de-celgenoten