De drop in temperaturen heeft het niet makkelijker gemaakt om het warme comfort van ons bed ‘s ochtends te verlaten. Zelf moeite met opstaan? Dan heeft The Soul of Breakfast daar de perfecte oplossing voor. Op het platform vind je een heilige drievuldigheid die zelfs de allergrootste uitslapers tóch graag uit hun bed doen komen: lekkere ontbijtrecepten voorzien van véél kaas en een bijbehorende playlist. Een hartverwarmend ontbijt gecreëerd rond Zwitserse kazen en cheesy muziek? Opstaan was nog nooit zo leuk.

Hoewel velen onder ons geen fan zijn van opstaan, kan een smakelijke ontbijt daar ongetwijfeld verandering in brengen. Een extra reden om ‘s ochtends uit bed te komen en te genieten van een slow morning? De ontbijtrecepten die je terugvindt op The Soul of Breakfast. Op het platform vind je heel wat cheesy ontbijtrecepten van verschillende chefs, creatives en foodies terug.

Die gerechten voegen extra soul toe aan je ochtend, doordat alle recepten met een bijpassende soundtrack komen. Elk recept is opgebouwd rond één van de authentieke kazen uit Zwitserland, wat resulteert in een playlist op maat die je via Spotify kan beluisteren. Ideaal om op te zetten tijdens het ontbijt en ál je zintuigen te prikkelen. In amper een klik krijg je zo een unieke ontbijtervaring in de plaats. Die ervaring komt in de vorm van een heerlijk recept en een ontluisterend muziekje. Daar zeggen we geen nee tegen.

Voor ieder wat wils
Van Belgische, Nederlandse en Scandinavische topchefs tot foodies: aan inspiratie geen gebrek. Iedereen vindt wel iéts op de receptenpagina. De enige constante in alle recepten? De Zwitserse kazen zoals o.a. Emmentaler AOP, Tête de Moine AOP, Appenzeller® en le Gruyère AOP die er de hoofdrol in spelen.

Zo geniet je van die Zwitserse kazen in bijvoorbeeld een salade van granola met gebakken peren en Appenzeller® van chef Gilles Draps van Burnt Salt. Tijdens het smakelijk verorberen daarvan luister je naar de noten van Last Dance van Rhye. Of je waagt jezelf aan Zweeds flatbread met le Gruyère AOP en gepekelde cantharellen van groenten-grillmeester Martin Nordin, terwijl je meedeint met José González. Fans van Leonard Cohen proeven van zijn muzikaal meesterwerk terwijl ze de galette van perzik en Jersey Blue van fotografe Elise Noyez op het ontbijtmenu zetten. Keuze genoeg voor ochtenden vol cheesy muziek en smaken.

Je eigen cheesy morning
Zelf zin gekregen in een cheesy morning dankzij The Soul of Breakfast? Via  de website van The Soul of Breakfast vind je meer dan genoeg recepten om jezelf elke dag van een nieuw kaasrijk ontbijtje te voorzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze French toast met creamy Le Gruyère AOP, citroenpudding en maanzaadjes? Smakelijk!
Foto: www.ambiance.be