The Body Shop heeft zich tot doel gesteld om 10 bio-bruggen te bouwen om bedreigde diersoorten te beschermen en 75 miljoen vierkante meter natuurlijk leefgebied te herstellen voor 2020. Daarnaast zal het merk tevens de lokale leefgemeenschap ondersteunen om op een meer duurzame manier te leven.
ENRICH THE PLANET
Sinds 2016, geeft The Body Shop haar klanten de mogelijkheid om de aarde te helpen beschermen door middel van een simpel principe: 1 aankoop in de winkel of online = 1 vierkante meter regenwoud dat wordt hersteld. Deze herfst zal een nieuwe campagne ons de mogelijkheid bieden om de bescherming van het gebied Garo Hills te financiëren in Noord-India waar olifanten leven die bedreigd worden door ontbossing, stedelijke ontwikkeling en intensieve landbouw. In slechts 70 jaar is het aantal olifanten met de helft gedaald in Azië. The Body Shop wil 150.000 pond inzamelen om zo hun natuurlijke leefgebied te beschermen. Help ons tot en met eind oktober om de olifanten in India te beschermen!

DOELSTELLING: 10 BIO-BRUGGEN
Naast dit nieuwe programma voor natuurbehoud in Noord-India, financiert The Body Shop tevens 10 nieuwe bio-bruggen dankzij het project World Bio-Bridges Mission. Dit vertaald zich in een investering van 2 miljoen pond die wordt gegenereerd met behulp van de verkoop van het product Amazonian Balm Multi-Purpose. In samenwerking met United Nations en World Land Trust zijn we er al in geslaagd om 17,2 miljoen vierkante meter natuurlijk gebied te herstellen, te beginnen met het tropisch regenwoud in Vietnam, Maleisië en Indonesië. Ons Commitment gaat door en intensiveert dankzij de financiering van dit internationale project, met als doelstelling om 75 miljoen vierkante meter bio-bruggen te realiseren voor 2020.
COMMITMENT BIJ THE BODY SHOP
Sinds haar oprichting in 1976 is The Body Shop een vooruitstrevend merk als het aankomt op respect voor biodiversiteit en mens. Het programma World Bio-Bridges Mission maakt onderdeel uit van de CSR strategie genaamd Enrich not Exploit™, die bestaat uit 14 pijlers zoals Community Trade, de vermindering van onze ecologische voetafdruk en duurzame verpakking. Het Enrich not Exploit™ Commitment ondersteunt het streven van The Body Shop om het meest ethische en duurzame bedrijf ter wereld te zijn.