Hofke van Chantraine vaardigt beeldend kunstenaar Brénine af naar kasteel Le Paige. Het cultuurcentrum op zijn beurt, stuurt de Herentalse lichtkunstenaar Peter Snijder naar ’t Hofke. De openingstijden voor beide tentoonstellingen zijn dezelfde, dus kunt u een bezoek aan De wissel in kasteel Le Paige vervolledigen met een aan het Hofke van Chantraine in Oud-Turnhout.
Door dit gemeenschappelijke initiatief slopen de beide kunstencentra de grenzen en wil ‘t Schaliken u over het kunstzinnige muurtje doen kijken. Het Hofke van Chantraine organiseert tijdelijke tentoonstellingen en kleinschalige culturele initiatieven.
In het werk van Brénine nestelt de ervaring van onvoorziene verbanden, de ontwapening voor het raadselachtige en het speelse van haar wereld. U vindt er steeds natuurstructuren in terug, soms in combinatie met gedroogde natuurelementen en organisch materiaal, die de kunstenares verbindt met vloeiende slierten. Brénine is geboren in Herentals en heeft haar atelier in Oud-Turnhout.
Lichtkunstenaar Peter Snijder is gewapend met een vleug donkere humor en een scheut gezonde zwartgalligheid. Op die manier gaat hij het gevecht met de alledaagse realiteit aan en zet hij de werkelijkheid naar zijn hand. Met zijn soldeerbout, leds en trekbandjes verwerkt hij de meest uiteenlopende materialen tot vreemde constructies.
i.s.m. Hofke van Chantraine
Datum
Van zaterdag 1 april tot en met zondag 23 april 2017 (elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00)
Locatie
Kasteel Le Paige
Genre
Tentoonstellingen
Prijs
Gratis

www.schaliken.be