Cursisten van het Stedelijk Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen Encora presenteren hun portfolio in YHA Pulcinella Antwerpen, en dit nog tot en met 9 februari.

Sköll van Koenraad Sels
Het werk ‘Sköll’ gaat over het mysterieuze van de opkomende winter geïnspireerd door het liedje ‘Ice Queen’ van Within Temptation en de Noorse mythologie met het verhaal van de wolf Sköll die jaagt op de godin Sól (de zon) en de wolf Hati die op de god Mani (de maan) jaagt. Met een vermomde Ice Queen of een sluwe wolf komt u helemaal in de sfeer van mystiek, mythologie en sages. U moet maar eens kijken naar de blauwe donkere foto’s. Af en toe duikt er iemand op, het symbool van het mysterieuze.
Maar is het de vermomde Ice Queen? De wolf Sköll? De wolf Hati? Of misschien wel iemand anders?

Schaafwonden, littekens en pleisters in de stad van Mireille Groeseneken
Schaafwonden, littekens en pleisters is een fotoreeks die gaat over stadsstillevens die onverbrekelijk verbonden zijn met een stedelijke dynamiek. De foto’s registreren. De mensen zijn afwezig, want het zijn hun sporen in de tijd die het verhaal moeten vertellen. Een verhaal van slijtage en verval versus vernieuwing, veroudering versus verjonging, lelijker of net mooier worden, bewaren of wegdoen. Deze tijdsdimensie werd extra benadrukt door het gebruik van een transfertechniek op hout.

Look up van Martine Willems
By looking up, you have a different point of view. Ordinary daily objects turn into extraordinary abstract photographic collections.
Does the observer recognize the objects… remember to look up! And maybe he sees the light.

Evanescent beauty van Brigitte Storms
Het werk ‘Evanescent beauty’ toont de imperfecte schoonheid van de natuur met zijn vergankelijkheid dat refereert naar de tijdelijkheid van het moment, de continue veranderingen, de vluchtigheid en de broosheid van het leven.
Ik neem je even mee in ‘de tijd van toen’ en wil je laten stilstaan bij de kwetsbaarheid van het leven.

Semhar, an inhuman journey to freedom van Jeannine Goudman
Semhar is een jonge vrouw van 27 jaar die samen met haar 2 kindjes, een zoontje van 8 jaar en een dochtertje van 2,5 jaar de dictatuur in Eritrea ontvluchtte.
Na een zware tocht door de woestijn, waar ze beschoten werden, bang wachten in Libië en 4 dagen dobberen op de Middellandse zee werd ze overgebracht naar een asielcentrum in Rome. Weer 4 maanden later kwam ze door de herverdeling van de vluchtelingen over Europa terecht in het asielcentrum van Alsemberg. Hier verbleef ze 3 maanden waarna ze Schoten als woonplaats toegewezen kreeg.

Experiencing Art van Tan Ling Sian(foto top)
What happens when we look at art? Emotions are stirred, senses are stimulated, and knowledge is transferred (one might go as far to say that art makes us think in new ways).
How we look at an artwork may not be as the artist’s intended point of view. We, as the beholder, experience the artwork and make an evaluation based on the sensation, thoughts and emotions evoked by it. The emotional and cognitive response we have to an artwork, is a whole-body experience. That instant when we experience art is an act of creation.
I want to capture that act of creation as a photograph.

Albertkanaal, gekanaliseerde beelden van Virginia Van Goethem
Een bonte variatie aan verkeer en gebouwen rond het stukje Albertkanaal tussen Antwerpen en Wijnegem in beeld gebracht.
Een alledaags onderwerp dat vertaald wordt in een spel van licht en lijnen, versterkt door het water van het kanaal.

Pulcinella
Bogaardenplein 1
2000 Antwerpen
antwerpen@vjh.be
www.jeugdherbergen.be

Foto’s: cursisten / Encora