Vrijdag 3 september verzorgt het kamerorkest Casco Phil de vijfde editie van het tweejaarlijkse openluchtconcert Ten Zuiden van ’t Zuid onder leiding van dirigent Benjamin Haemhouts. Presentator Kurt Van Eeghem neemt de aanwezigen mee naar hemelse oorden waar componisten als Mozart, Tsjaikovski en Gounod hen zullen verwennen. 
 
De prachtige rococogevel van het districtshuis in park Sorghvliedt is opnieuw het decor voor de vijfde editie van Ten Zuiden van ‘t Zuid. De meest verrukkelijke composities uit het klassiek repertoire zullen de parkbezoekers ontroeren. Enkele schitterende solisten zorgen daarnaast voor de kers op de taart. Onder meer de ‘Ouverture uit De barbier van Sevilla’ van Rossini, de ‘Kaddisch for cello solo’ van Maurice Ravel en de ‘Farandole’ van Georges Bizet bezorgen de liefhebbers van het klassieke genre kippenvelmomenten. Omdat we met zijn allen de nieuwjaarsconcerten moesten missen, wordt de ‘Radetsky Mars’ gespeeld. Bovendien zal Kurt Van Eeghem de aanwezigen uitnodigen om over onze geliefde Schelde te zingen.
 
Naast Stef Camil Karlens, komt ook de virtuoze violiste Dunja Kalamir naar Hoboken. Deze jongedame komt uit Belgrado, is nauwelijks zestien jaar oud en winnares van de ‘ArtLink Balkan Young Artist 2020’. Een fenomenale soliste die zal verbluffen met haar kunnen.
 
Het concert start om 20 uur. Omwille van corona moet er vooraf gereserveerd worden via deze link. De tickets zijn, zoals steeds, gratis.
 
Districtsschepen Tom De Boeck: “Vorig jaar kon ons prachtig festival, op de meest feeërieke locatie van Antwerpen, niet plaatsvinden. Corona was de spelbreker. Dit jaar willen we ons trouwe publiek terug verwennen. Voor deze jubileumeditie halen we het beste uit de kast om u een onvergetelijke avond te bezorgen.”
 
Deze info staat ook om www.hoboken.be.