Cromimi is het eerste verhaal in een jaarlijks weerkerende hommage. Jaarlijks nodigt Standaard Uitgeverij een tekenaar en scenarist uit om een uniek verhaal voor Suske en Wiske te schrijven en te tekenen.

Cromimi is van de hand van meester scenarist Yann Le Pennetier en werd getekend door de bejubelde Nederlandse tekenaar Gerben Valkema.

Yann schreef een avontuur over Suske en Wiske helemaal in de stijl geest van de oudere verhalen van Willy Vandersteen. Alle typische tikjes, kenmerken en personages worden goed hoe het moet in beeld gebracht met de nodige humor, zo we Willy Vandersteen kenden, tot het einde van het verhaal
Voor de hard core de echte Suske en Wiske-fans zitten er ook een paar verrassingen in dit verhaal.

De tekenaar Gerben maakte er een unieke stripwerk van, een artistieke interpretatie met bijna levende beelden. Dit afgewerkt met een hedendaagse blik naar de setting en personages.

Beide auteurs hebben een grote liefde voor Willy Vandersteen en zijn Suske en Wiske, en dat merk je door heel het verhaal door tot het einde, twee maal het einde.
Het is een verhaal dat elke Suske en Wiske-fan zal bekoren. Het zal met liefde gelezen worden.

Aan het begin van de vorige eeuw ontdekken Jerom en Lambik  een Belgische expeditie die naar de Himalaya trok. Zij vonden er een Cro-Magnon mens onder het ijs en brachten deze ijsblok mee terug naar België. Deze vondst werd opgeborgen in een diepvriezer in de donkere kelders van het natuurhistorisch museum te Brussel en hoe dan ook helemaal vergeten. Jerom kan zijn nieuwsgierigheid zoal altijd niet weg steken laat zeggen bedwingen en komt in de ban van het verhaal. Hij gaat samen met Suske en Wiske, Lambik en Tante Sidonia op zoek naar zij bevroren tijdgenoot daar ergens onder het museum. Als wonder bij wonder vinden onze vrienden een grote ijsblok, die al enige tijd langzaam aan het smelten is en ontdekken daar een ingevroren mens. De Cro-Magnon mens die stilaan opnieuw tot leven komt, heeft is vreemds en bewaarde een grote verrassing  die het verhaal een hele ommezwaai zal geven. Met Dank aan professor Barabas en zoals in alle  Suske & Wiske verhalen weten onze vrienden met dit alles wel om te gaan, en zullen het spannende verhaal tot een goed einde brengen, jawel een dubbel einde.

Auteur: Willy Vandersteen, Yann, Gerben Valkema

ISBN: 9789 002 26 3736

Prijs: 6,99€

Uitgever: Standaard Uitgeverij