Sinds 2017 laat de standaard uitgeverij, die al jaren achter de originele Suske & Wiske uitgaven staat en deze nog samen met de familie van Willy Vandersteen zorgt dat wij nu nog steeds deze strips kunnen lezen, nu laat de uitgeverij elk jaar striptekenaars van buiten uit, een persoonlijk en uniek verhaal in scenario en strip zetten. Het eerste verhaal dat het licht mocht zien was CROMIMI door Yann en Gerben Valkema. Nu verschijnt het tweede deel BOEMERANG naar een scenario van Conz en tekeningen van Steven Dupré  in deze hommages aan Willy Vandersteen. Theofiel Boemerang Staat in dit verhaal in het middelpunt. Je kent Theofiel wel de man die in verschillende Suske en Wiske verhalen Softzuigers kwam verkopen als leurder aan de deur. Hij heeft zich nu opgewerkt dat een slechtere kant uitgaat, Het verhaal speelt zich af in een futuristisch alternatief universum waar Theofiel over de wereld heerst. En zoals in alle verhalen zijn het Suske, Wiske, Lambik, Jerom en Tante Sidonie de enige personen  die in hun verhaal alles kunnen oplossen en de booswichten in dit verhaal kunnen stoppen voor altijd met hun nietsontziende slechte daden. Of toch juist niet…..
De knipoogjes ontbreken ook niet in dit verhaal want wie kopen we daar tegen het lijf Savantas, weet je nog De Sprietatoom. En wie zou er dan niet de beste tegenstander zijn dan Professor Barabas en als topje op de taart ontmoet lambiek zijn broer Arthur-Tjip, ja hij komt zo uit het verhaal De Vliegende Aap. En let dan maar eens op de laatste pagina, je valt zo recht in een origineel Suske en Wiske verhaal een mooie ode aan Willy Vandersteen.

Boemerang is een SF verhaal waar onze helden onverwachts komen instappen. Het gaat hier over Theofiel Boemerang een leurder in stofzuigers die we reeds kennen van de originele verhalen, hij heeft hier een Imperium opgebouwd en heerst over de gehele wereld, hij wordt Big Brother genoemd. Zulle onze vrienden zijn slechte bedoelingen kunnen stoppen…Theofiel en de oproerpolitie zijn dan ook niet het enige gevaar in dit verhaal, want een straatje verder loert een ander gevaar. Een waanzin-epidemie teistert Boemerang City. Iedereen die in aanraking komt met de ziekte, zal de werkelijkheid helemaal doorprikt zien met uiteenlopende waanbeelden. Een spannend en met actie doorspekt verhaal met vele knipogen brengen onze vrienden in een avontuur als nooit tevoren.

Tekeningen en Scenario

Steven Dupré  zorgt voor de tekeningen, hij maakt al dertig jaar strips in binnen- en buitenland. Met series zoals Wolf, Sarah & Robin, Coma, Pandora Box, Interpol Brussel, Midgard, De Roofdierenclub en Kaamelott gooit hij hoge ogen. De veelbekroonde tekenaar woont in Spanje, maar keert met deze Suske en Wiske-hommage even terug naar zijn roots.

Conz is de man die dit prachtige verhaal voor ons schreef, hij debuteerde in 2004 met het bekroonde album Toen ik nog Baas van de Wereld was, een verzameling semi-autobiografische verhalen over zijn kindertijd. De daaropvolgende jaren werkte hij aan de ambitieuze trilogie De Tweede Kus, de comic De Slag om Turnhout en de peuteren kleuterstrip Wat zie je in de zee?. De laatste jaren heeft Conz zich vooral toegelegd op het tekenen van allerhande illustraties en cartoons, maar met Boemerang maakt hij zijn wederintrede in de stripwereld, zij het nu als scenarist.

Auteur: Willy Vandersteen,

ISBN: 9789002266287

Prijs: €7,99

Uitgever: Standaard Uitgeverij