Eerstejaars studenten Event- en Projectmanagement (EPM) aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen starten het academiejaar traditiegetrouw op een bijzondere locatie. Dit jaar palmen ze vier dagen de terreinen van de Zomerfabriek aan de Minkelersstraat in.

Op de Zomerfabriek, een vast programmaonderdeel van Zomer van Antwerpen, werken de studenten vanaf maandag 16 september aan hun eigen event Nextasy, dat donderdagavond 19 september van start gaat. Vorig jaar vond de eerste editie plaats in Meatpack, dit jaar wordt ‘next level’ met een publiek toegankelijk evenement. Voor een indruk van het event van 2018 kan je de aftermovie bekijken.

Voor Nextasy ging KdG een boeiende samenwerking aan met stadsbreed festival Zomer van Antwerpen. Het project versterkt de identiteit van beide organisaties: toekomstgericht & dynamisch. De Zomerfabriek was een zomer lang de plek waar jongeren konden creëren en participeren. De studenten trekken die vibe nu door in september.

De challenge voor de studenten is helder: organiseer op vier dagen tijd een publiek event voor meer dan duizend personen. Hoe zal het event eruitzien? Dat is aan de studenten! Hoe lokken ze voldoende publiek? Ook dat is aan hen. Docenten van Karel de Grote Hogeschool en event professionals zorgen voor coaching op maat.

Het grote publiek is welkom op donderdagavond 20 september vanaf 19 uur, de inkom bedraagt 5 euro incl. een drankje. Je kan het project volgen op Instagram via de stories van www.instagram.com/kdghogeschool/ 
Praktisch
Project Nextasy: start maandag 16 september tot vrijdag 21 september, het publiek is welkom op donderdag 20 september vanaf 19 uur. Adres: Zomerfabriek, Minkelersstraat 2, 2018 Antwerpen. 

Foto’s: www.zva.be