Samengesteld door Fadwa Naamna
Deelnemende kunstenaars Valentin Cernat, Pierre Coric, Lola Daels, Maxim Ryckaerts en Eva van Tongeren.

Overal ter wereld worden kunstenaars uitermate beïnvloed door de omgeving waarin ze zich bevinden. Ze verzamelen inspirerende objecten en passen die toe binnen nieuwe verbanden. Hierdoor bekijken ze de gebruikelijke functies van deze voorwerpen vanuit een alternatief, kritisch perspectief. De tentoonstelling ‘Objects vs. Things’ verkent de artistieke processen die materiële voorwerpen omvormen tot componenten die zelf verhalen kunnen vertellen of vragen uitlokken.

‘Objects vs. Things’ toont verschillende installaties van de vijf deelnemende kunstenaars van STRT Kit #5. De werken onderscheiden zich zowel conceptueel als methodologisch van elkaar, maar delen een zelfde beginpunt: een obsessie om materialen te verzamelen en een noodzaak hen te onderzoeken. De tentoonstelling presenteert deze materialen – collecties bodemstalen en stenen uit verre regio’s, barcodes van producten uit de Antwerpse haven, maar ook voorwerpen uit jeugdherinneringen of woorden – binnen een nieuwe context die bijzondere vragen oproept over actuele, persoonlijke en/of gemeenschappelijke ervaringen.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van de vijfde editie van STRT Kit, een internationaal ontwikkelingsplatform voor opkomende beeldende kunstenaars in Antwerpen. Georganiseerd door AAIR met de steun van Stad Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschap, in samenwerking met Kunsthal Extra City en H ART magazine.

14.09 — 06.10.2019

Locatie Kunsthal Extra City – Antwerpen-Berchem, Eikelstraat 25-31, 2600 Antwerpen