In het Provinciaal Vormingcentrum in Malle kan je niet alleen boosters huren om je geluid kracht bij te zetten, je kan er ook een ‘silent disco’ ontlenen. De installatie bestaat uit 60 hoofdtelefoons waarmee je kan afstemmen op drie verschillende zenders. Op een feestje met een stille disco hoor je dus dezelfde muziek/ dj als een derde van de andere aanwezigen. De andere feestvierders horen andere muziek. Dat geeft gekke situaties en verschillende dansstijlen die simultaan de dansvloer veroveren. De buren zullen alvast niet klagen, want buiten eventuele meezingende feestvierders hoor je niets zonder koptelefoon. Na registratie kan elke vzw of feitelijke vereniging de ‘silent disco’ online huren via de catalogus van het Provinciaal Vormingscentrum Malle.

De eerste week van augustus kon je in jeugdhuis Kroenkel in Nijlen de ‘silent disco’ proberen. Brent De Vos van jeugdhuis Kroenkel kwam op het idee om de ‘silent disco’ uit te lenen: “De reacties waren allemaal positief. We halen de ‘silent disco’ dus zeker nog eens in huis. Bij ons sprak het een hele brede doelgroep aan van 14- tot 30-jarigen. We merkten dat het vooral in de smaak viel bij jongeren die pas beginnen uit te gaan en bij iets ouderen die al niet meer zo vaak op stap gaan om te dansen.”
 
In het Vormingscentrum wordt de ‘silent disco’ onder andere tijdens de Talentklassen gebruikt. De leerlingen verlaten het klaslokaal om via een gevarieerd aanbod aan activiteiten hun talenten te ontdekken. Een sessie stille disco kan deel uitmaken van het programma na overleg tussen de leerkrachten en de educatieve medewerker van het vormingscentrum.

Uitleendienst Provinciaal Vormingscentrum Malle

In de audiovisuele uitleendienst voor organisaties van het vormingscentrum kan je alles wat je nodig hebt voor een feestje, een tentoonstelling of een vergadering huren: beamer, tentoonstellingsspots, videocamera’s, … Populaire artikelen die ontleend worden voor jeugdkampen zijn boosters, walkietalkies en geluidsinstallaties. Na het aanmaken van een account kan je als lid van een vzw of feitelijke vereniging een keuze maken uit het uitgebreide aanbod. De ‘silent disco’ huren kost 50 euro per week.

Wie: 
Elke vzw of feitelijke vereniging kan de ‘silent disco’ huren via www.provincieantwerpen.be > uitleendienst
 
Waar: Provinciaal Vormingscentrum Malle, Smekenstraat 61, 2390 Malle

Meer info: www.provincieantwerpen.be > Vormingscentrum

Foto: Kinderen in actie met de silent disco met twee zenders (let op de blauwe en de rode kleur aan de koptelefoons) – Copyright: provincie Antwerpen