Morgen, zaterdag 23 mei, organiseren Giveaday.be en DinnerGift de grootste virtuele buurtbistro ooit. De Belgische horeca steunen én mensen virtueel samen brengen rond de tafel, is het doel.

Gouverneur Cathy Berx: “het initiatief van ‘De Grootste Buurtbistro’ spreekt aan. Met deze actie ondersteunen Giveaday.be en DinnerGift de Belgische horeca in tijden van corona. Hun ambitie? Belgen uitnodigen om vandaag en morgen 100.000 maaltijden te bestellen bij geregistreerde restaurants uit hun buurt. Zo willen ze burgers en buren digitaal extra verbinden. Om het gezelliger te maken, roepen de organisatoren familie en vrienden op om virtueel samen te komen via Google Meets of videochat en hun ervaring te delen.
Zeker nu heeft de horeca –binnen de grenzen van wat ter bescherming van onze gezondheid toegelaten is- elke vorm van ondersteuning meer dan nodig. De coronacrisis treft deze sector bijzonder hard, en zal dat nog een tijdje blijven doen. Dat er voor hen nu zo’n groots initiatief wordt opgezet, juich ik toe”.

Allen die deze actie hebben opgezet: de vele enthousiastelingen van Giveaday.be en Dinnergift, en alle partners, feliciteer en dank ik van harte. Giveday.be lanceerde al  succesvolle acties en uitdagingen om deze coronacrisistijd draaglijker te maken, zoals de grootste Quarantaine Quiz. Met de Nationale Naaiactie om mondmaskers te maken (in samenwerking met de burgerbeweging achter Maakjemondmasker.be), zorg(d)en ze er mee voor dat iedereen binnen redelijke termijn over mond-neusbescherming beschikt.
Aan de voorbereiding van De Grootste Buurtbistro ging het nodige overleg vooraf over de veilige organisatie van het event. 
De praktische info over hoe te bestellen en welke restaurants er deelnemen, kan je terugvinden in het persbericht dat De Grootste Buurtbistro eerder uitstuurde:
https://mailchi.mp/thewicked/persbericht-grootste-virtuele-buurtbistro-met-wim-opbrouck-en-steffi-vertriest-op-23-mei-5899446
 
“Ik plaatste zonet een bestelling. Met uw deelname aan De Grootste Buurtbistro, thuis in en met uw bubbel/gezin en virtueel met vrienden en familie, kan ook u uw lokale horeca steunen mét respect voor alle maatregelen die nodig zijn en blijven om uw gezondheid en die van wie u dierbaar is te blijven beschermen.”  

Hoe bestellen?
Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Take-out bestellen
Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite
Doe een bestelling voor zaterdag 23/5
Haal je maaltijden af op 23/5 en wees extra verbonden bv. via Google Meet met vrienden, buren of familie.

Foto: www.provincieantwerpen.be