Dinsdag 24 januari maakt de Vakjury van de Herman de Coninckprijs bekend welk van deze vijf dichtbundels de Herman de Coninckprijs 2017 wint:
Eva Gerlach: Ontsnappingen (De Arbeiderspers)
Roland Jooris: Bladgrond (Querido)
Hannah van Binsbergen: Kwaad gesternte (Atlas Contact)
Peter Verhelst: Zing, Zing (Prometheus)
Nachoem M.Wijnberg: Van groot belang (Atlas Contact)
Uit elk van de vijf genomineerde bundels maakt één gedicht kans op de Herman de Coninck Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Iedereen kan online zijn stem uitbrengen. Het gedicht met de meeste stemmen komt op een mooie poster, vormgegeven door Herman Houbrechts. Je krijgt deze poster op Gedichtendag, donderdag 24 januari, gratis in de deelnemende boekhandels aangeboden. Die dag gaat ook de Poëzieweek van start: wie dan poëzie koopt, krijgt de dichtbundel Rotterdamse kost van Jules Deelder cadeau.
De stemfolder met de vijf gedichten en bijhorende leestips wordt verspreid in boekhandels en bibliotheken. De stemcampagne op www.boek.be loopt tot en met 20 januari en verloopt in samenwerking met Radio 1 en Canvas. Bekijk de campagnespot hier. De lijst van deelnemende boekhandels vind je hier.
Wie stemt maakt kans op een boekencheque van € 25,- én op een ticket voor de Feestelijke Uitreiking van de Herman de Coninckprijs.
Feestelijke Uitreiking van de Herman de Coninckprijs en concert Tom Kestens
De bekendmaking en de uitreiking van de Herman de Coninckprijzen vindt plaats tijdens de startshow van de Poëzieweek op dinsdag 24 januari in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.
Op het programma:
optreden van Jules Deelder, auteur van het Poëziegeschenk
optreden van de genomineerde dichters en van de winnaar van de prijs voor de beste debuutbundel
feestelijke uitreiking van de prijzen
muziek door Tom Kestens
Presentator: Joris Vergeyle
24 januari 2017 | 20.15u | Arenbergschouwburg | Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen
www.boek.be