Wegens het voorspelde stormweer, worden alle stedelijke parken en begraafplaatsen vandaag vanaf 17.00 uur preventief gesloten. Ze gaan in principe in de loop van woensdag 10 juli terug open, na een controle.

De laatste weersvoorspellingen kondigen felle onweersbuien aan vanaf 18.00 uur. Tijdens deze onweersbuien kunnen er rukwinden voorkomen van meer dan 90 km/u. Dat betekent kans op vallende takken, ontwortelde bomen en schade aan gebouwen. Daarom besliste de stad om de stedelijke parken en begraafplaatsen vandaag om 17.00 uur tijdelijk te sluiten.

Parken

In de stedelijke parken is de kans op afbrekende takken of omvallende bomen te groot, waardoor de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kan worden.

In alle stedelijke parken heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Parken worden met infoborden en signalisatielint afgesloten.

Begraafplaatsen

Omwille van de aanwezigheid van monumentale bomen en grafmonumenten, met een veiligheidsrisico tot gevolg, zullen de begraafplaatsen gesloten worden.

Horecazaken en andere gebouwen in parken

In een aantal parken bevinden zich gebouwen of gaan activiteiten door. Waar het stormweer een impact heeft op de beschikbaarheid of bereikbaarheid van die gebouwen en activiteiten, kan de normale werking vanavond niet plaatsvinden.

Wandelpromenade MAS

Het dakterras van het MAS is vanavond gesloten.

Afvalophaling

Aan de bewoners die afvalophaling hebben in de nacht van dinsdag op woensdag wordt gevraagd om het afval zo laat mogelijk buiten te zetten of te wachten tot de volgende ophaling. Zo gaat het afval niet waaien.

In principe gaan alle locaties in de loop van woensdag 10 juli terug open, na een controle door de stadsmedewerkers.