Al 15 jaar heeft De Moeve vzw in Lier ervaring in het werken met jongeren. Binnen hun werking werd het zichtbaar dat het engagement van de jongeren in hun vrije tijd onder druk komt te staan. Jongeren willen geen langdurige engagementen meer aangaan, de fysieke ruimte van een jeugdhuis blijkt niet steeds even aantrekkelijk, digitale ontmoeting wordt vanzelfsprekender en jongeren zijn op zoek naar unieke ervaringen. Met zeer uiteenlopende initiatieven en met wisselend succes wil De Moeve vzw daarop inspelen, zowel vanuit de jeugdhuiswerking ‘Jeugdhuis De Moeve’ als vanuit het artistieke project ARTAFACT.

Deze zomer wil De Moeve vzw experimenteren met een nieuwe vorm van engagement, een andere aanpak, een fris elan. Alle jongeren die zin hebben in een zomerlang avontuur worden uitgenodigd op de “startdag” van “Project Wildernis”. De aanpak zal ongekend zijn: jongeren kiezen zelf welke talenten ze willen ontwikkelen, ze kiezen zelf welk engagement ze aangaan en het einde van de zomer, betekent ook meteen het einde van het project.
Wil je meer informatie over deze gloednieuwe manier van werken met jongeren? Ben je tussen 16 en 26 jaar? Heb je zin om nieuwe mensen te leren kennen en om een zomerlang avontuur aan te gaan? Kom gerust langs op de Startdag van Project Wildernis, vrijdag 7 juli, van 11 tot 18 uur in Jeugdhuis De Moeve in Lier.