Altijd al willen weten wat er allemaal gebeurt op een archeologische opgraving? Dit is je kans! Raakvlak (IOED Brugge en Ommeland) en Provincie West-Vlaanderen slaan de handen in mekaar en graven in 2021 op aan de Kasteeldreef in Koolkerke (Provinciedomein Fort van Beieren). Het leuke nieuws? Jij mag helpen!

Benieuwd hoe archeologen werken en welk materiaal ze gebruiken? Wil je weten waarom we daar zullen opgraven en welke vragen we willen beantwoorden? Of wil je gewoon graag wat meer informatie over hoe je kan deelnemen aan het onderzoek? Kom dan naar de startdag van ‘Koolkerke Graaft’ op zaterdag 10 oktober aan de Kasteeldreef in Koolkerke (Provinciedomein Fort van Beieren)!

Doorlopend kan je luisteren naar de uitleg van de archeologen, kijken naar de vondsten van het proefsleuvenonderzoek, op zoek gaan naar vondsten door grond te zeven… Je kan er ook even testen of je wel uit het juiste hout bent gesneden om als archeoloog aan de slag te gaan met een kruiwagen-hindernissenparcours. Inschrijven is niet verplicht, ter plekke moet je wel je gegevens achterlaten voor contact tracing.

Foto: www.raakvlak.be