Maarten Inghels publiceert zijn nieuwe Stadsgedicht Hongerals tatoeage in een uitzonderlijk ontwerp. De Antwerpse Stadsdichter is op zoek naar mensen die elk één dichtregel uit het Stadsgedicht laten tatoeëren. De tatoeages zullen geplaatst worden door tatoeage-studio Studio Palermo in Antwerpen. Voor zijn negende stadsgedicht is Maarten Inghels op zoek naar mensen die zich willen laten tatoeëren met verzen. De verzen worden in het handschrift van Inghels voor eeuwig in de inkt gezet. Op die manier zijn tien mensen verenigd in één gedicht, en dat een mensenleven lang. Negen mensen krijgen één regel uit het Stadsgedicht, de tiende regel laat Inghels op zichzelf plaatsen. Reproducties worden niet toegelaten, elke tatoeage is een uniek kunstwerk. De blokletters zijn ongeveer één centimeter hoog. Geïnteresseerden kiezen een dichtregel uit één van de tien bijgevoegde ontwerpen.
De tatoeages zijn volledig gratis en worden op 23 september 2017 geplaats door tatoeagekunstenaar Sven Rayen.  In zijn Studio Palermo aan de Schelde creëert hij fijn en gedetailleerde tatoeages met een specialisatie in single-needle tattoo’s, tattoo-illustraties en realisme. Rayen studeerde af als toegepaste graficus en illustrator en bouwde over de laatste 22 jaar zijn expertise op in grafische technieken. Met meer dan 100 000 volgers op Instagram is de tekenaar geen onbekende. “Internationale klanten, alsook Belgische klanten staan dikwijls lang op onze wachtlijst. We zijn een privé studio en het is dus uitzonderlijk dat mensen op zo een korte termijn bij ons terecht kunnen.”
Lezers die geïnteresseerd zijn, kiezen hun favoriete regel uit het gedicht en stellen zich, met een korte motivatie en met het lichaamsdeel naar keuze, kandidaat via mail@inghels.com. Bij deelname wordt er eveneens toestemming gegeven voor het nemen van videomateriaal en het publiceren van foto’s in het boek ‘Contact’ van Maarten Inghels dat in januari 2018 bij De Bezige Bij verschijnt. Het nieuwe stadsgedicht is een vervolg op het gedicht ’Volksbevraging’ dat Inghels afgelopen winter presenteerde. Dit gedicht stelde in 33 verzen evenveel vragen over het gemoed, geloof en cultuur van de stadsbewoner. Met deze bevraging vroeg hij de staat van de samenleving op en bracht hij de identiteit van de stadsbewoner in kaart. Inghels analyseerde de resultaten met de nodige discretie en antwoordt nu met het nieuw Stadsgedicht Honger.
HONGER

we moeten praten over lichamen, mijn lichaam
bij jouw lichaam is adem honger
de honger van een halve tweeling

honger raakt mij aan, raakt mij aan
het geheim van honger is herinnering
het tegenovergestelde van vergeten

dolende lichamen hol van honger
wandelaar, inbreker, vreemdeling
dansen in het licht van nooduitgangen

jouw lichaam spatie mijn lichaam