Op zondag 17 september maakt stad Antwerpen haar centrum opnieuw autoluw, voor de eenentwintigste editie van Antwerpen Shift. Auto’s maken op die dag plaats voor fietsers, voetgangers en andere slimme vervoersmiddelen. Bezoekers ontdekken er in een gezellige sfeer heel wat mobiliteitsmogelijkheden. 

Die dag is de binnenstad opnieuw autoluw van 10 tot 18 uur. In het gebied tussen de Amsterdamstraat-Londenstraat, Leien, Kasteelpleinstraat-Kronenburgstraat-Scheldestraat en Scheldekaaien zullen die dag geen wagens welkom zijn, en ook de Scheldekaaien zelf zijn dan grotendeels autoluw.

Uitgebreid programma 

Antwerpen Shift brengt een programma boordevol informatie, testparcours en interessante kortingen bij 29 mobiliteitsaanbieders. Bovendien zijn er al heel wat leuke en sportieve randactiviteiten, zoals:

  • Skybikes op de Grote Markt;
  • Spelletjes en wedstrijden op de Groenplaats;
  • Radio Ga Gaop het Steenplein;
  • Een tienduizendstappenwandeling in de binnenstad;
  • Een fietstocht langs groene plekjes in de stad;
  • Daarnaast kunnen bewoners die in de autoluwe zone wonen een rommelmarktstandje plaatsen voor hun eigen woning.

Slim naar Antwerpen beloont bezoekers die op een slimme manier naar de stad komen: te voet, met de fiets, deelmobiliteit, het openbaar vervoer, of vanaf een park-and-ride. Wie aan de stand op het Steenplein een selfie met zijn slim vervoersmiddel toont, ontvangt een exclusief cadeautje gesigneerd door de gloednieuwe ambassadeur van Slim naar Antwerpen, wielrenner Victor Campenaerts.

Diezelfde zondag 17 september is er overigens nog heel wat te beleven in de Antwerpse binnenstad. Bezoekers kunnen zich laten betoveren op het kinderkunstenfestival Bruist, cultuur opsnuiven tijdens ZuiderZinnen of snuisteren op de rommelmarkt in het Stadspark of de markt Marktistiek op de Veemarkt.

Alle informatie over het evenement en de bereikbaarheid is te vinden op www.antwerpenshift.be.

Foto: ©Frederik Beyens