Uit solidariteit met de slachtoffers van de aanslag die gisteren in Manchester werd gepleegd, zal de stad Antwerpen het stadhuis vanaf vanavond tot en met donderdagavond uitlichten in de Britse vlag. Bovendien wordt de officiële bevlagging aan het stadhuis gedurende 3 dagen halfstok gehangen. Mensen die hun medeleven willen betuigen, kunnen dat doen in het rouwregister dat vandaag en morgen in het stadhuis ligt en op donderdag en vrijdag in de stadswinkel.
Vanavond vanaf 21 uur wordt de Britse vlag op het Antwerpse stadhuis geprojecteerd, als teken van solidariteit met de slachtoffers van de aanslag in Manchester. De projectie zal ook morgen en overmorgen van 21 uur tot middernacht op het stadhuis te zien zijn. Bovendien wordt de officiële bevlagging aan de gevel van het stadhuis gedurende 3 dagen halfstok gehangen.

Verder legt de stad een rouwregister voor mensen die hun medeleven aan de slachtoffers willen betuigen. Het rouwregister kan vandaag en morgen ondertekend worden in het stadhuis van 8 tot 17.30 uur. Op donderdag en vrijdag ligt het in de stadswinkel, waar het van 10 tot 17 uur ondertekend kan worden.